Innehåll

Vad är egentligen den stora skillnaden mellan vitblond och silverblond? De båda blonda nyanserna är kalla nyanser, men det finns lite som skiljer dom åt.

Vad är det som skiljer vit blond och silver blond åt? Det som skiljer de olika blonda nyanserna åt är hur mycket blå pigment man tillsätter. Det gör att hårfärger ser olika mycket kalla ut. Kalla hårfärger är alltid en utmaning och det är viktigt att inte tillsätta för mycket eller för lite av dom olika kalla pigmenten.

Vit blond

Att få en vitblond färg är bland det svåraste att få. Färgen är dessutom svårare att hålla eftersom en vitblond färg är precis gränsen innan färgen blir för kall. När man färgar håret till en vit färg så är det bra att veta att håret nästan alltid blir ljust, ljust gult. Det är med nyanseringen som man sen tar bort dom gula tonerna i håret. Därför är de så viktigt att använda silverschampo, just för att hålla det gula borta. 

Ni vet väl vilket silverschampo som är min favorit? 😉

Det är så viktigt att använda rätt silverschampo och just nu finns det bara ett på marknaden som jag tycker är värd att använda! Fudge Clean Blonde! Kom ihåg att hos oss på LYXVXO får man alltid paketpros på sina proukter och en återförsäljare som man kan lita på!

Silver blond

Silverblond är en blond som har fått en större dos av blå pigment så att färgen ser mer grå ut. Beroende på hur mycket blått man tillsätter så kan den se olika ut. Men i regel så kan man säga att ju mer blå pigment du tillsätter desto mörkare blond blir håret. Det är viktigt att följa våra rekommendationer med hur och vilka produkter man ska använda. Gör man inte på rätt sätt riskerar man att färgen antingen sitter för dåligt eller för hårt.

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!