När det gäller hårvård är balsam lika viktigt som schampo. Faktum är att man skulle kunna hävda att det är ännu viktigare! Balsam håller inte bara ditt hår friskt och glansigt, utan hjälper också till att skydda ditt hår från skador och bibehålla fukt. Men när det finns så många olika typer av balsam på marknaden, hur vet du då vilket som är rätt för dig?

Inlägget innehåller annonslänkar för lyko.com

Innehåll

Varför använda balsam?

Det finns många fördelar med att använda balsam, bland annat:

  • Förbättra hårets struktur
  • Gör håret mer lätthanterligt
  • Att ge glans och lyster till tråkigt, livlöst hår
  • Skyddar håret mot skador
  • Förlänger hållbarheten på ett färg behandlat hår

balsam

Välj rätt balsam

Här kommer är en snabb genomgång av de olika typerna av balsam och vad de är bäst för samt mina favoriter!

Fuktgivande balsam

Fuktgivande balsam är perfekt för personer med torrt hår. Om ditt hår känns torrt kommer ett fuktgivande balsam hjälpa till att både tillföra och behålla fukten i håret. Har du ett torrt hår eller kemiskt behandlat hår ska du aldrig slarva med balsam då det är en primär vårdprodukt för ditt hår.

Kérastase Elixir Balsam

Färgbevarande balsam

Ett färgbevarande balsam hjälper till att skydda din nya hårfärg mot yttre påfrestning från sol, vind och luftföroreningar. Ett färgbevarande balsam ger väldigt mycket glans och rekommenderas alltid till ett nyfärgat hår, speciellt i början. Dessa typ av balsam ger bra vård, reder ut och passar många olika hårtyper.

Kérastase Chroma Balsam 

 

Volymbevarande balsam

Volymbevarande balsam är perfekta för personer som har fint eller tunt hår. Om du letar efter extra fyllighet i håret kan ett volymbevarande balsam hjälpa dig. Volymbevarande balsam är utvecklade för att inte tynga ner håret, men ändå ge en bra vård. Passar tunna, fina hår som vill ha maximal volym!

Kérastase Densifique Balsam

Leave-in-balsam
Leave-in-balsam är precis vad de låter som – balsam som du lämnar i håret! De används vanligtvis i handduks-torkat hår och lämnas sedan kvar i håret när man stylar det som vanligt. Detta är ett bra sätt att tillföra ytterligare fukt till ett hår som är torrt. Många Leave-in-balsam ger också glans och värmeskydd för fön och reder ut håret extra, vilket gör det till en bra produkt att lägga i håret direkt efter hårtvätt.

Kérastase Leave-in-balsam

Behöver du hjälp med att välja rätt schampo? Mitt inlägg om hur man väljer rätt schampo kommer guida dig rätt!

Vad är balsam?

Balsam är en hårvårdsprodukt som används för att förbättra hårets struktur och utseende, samt återfukta håret. Det gör det genom att lägga sig på hårstrået och fylla ut eventuella skadade områden.

Balsam kan användas på alla typer av hår, inklusive färgbehandlat och kemiskt behandlat hår. Balsam är, till skillnad från schampo, en vårdande produkt. Medans ett schampo är en rengörande produkt.

Hur man använder balsam

Det är enkelt att använda balsam! Applicera det helt enkelt i handduks-torkat hår efter schamponering, fördela jämt, låt verka i 1-3 minuter och skölj. För bästa resultat använder du ett balsam som är särskilt anpassat till din hårtyp.

Om du till exempel har torrt eller skadat hår ska du leta efter ett balsam som innehåller fuktgivande ingredienser som glycerin eller sheasmör. Om du har fett hår, leta efter ett lätt balsam som inte tynger ner ditt hår. Ovan hittar du mina favoritbalsam till respektive hår och behov!

balsam

 

Balsam för män

I en värld där män är alltmer intresserade av sitt hår är det dags att bryta ner barriärerna och prata om balsam. Ja, balsam. Det är inte bara för kvinnor längre. Faktum är att det är en viktig produkt för alla som vill bibehålla ett friskt och glansigt hår.

Även korta hår behöver balsam då de också tenderar att förlora mycket fukt. Är man rädd för att ett balsam ska tynga ner så väljer man ett volymbevarande balsam.

Där har du det – en snabbguide till olika typerna av balsam! Oavsett vilken typ av hår du har finns det en typ av balsam som kan hjälpa dig att få ett glansigt och återfuktat hår. Var noga med att använda balsam, det är en viktigare produkt än du tror och kan vara nyckeln till ett mjukt och glansigt hår!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!