Att bli blond från att vara brunett, är det svårt? Varför det blir gult eller orange och vad kan du tänka på när du ska bli blond? Läs hela inlägget om vad du ska tänka på för att bli blond.

Innehåll

Hur blir man blond från brunett?

Om det fanns ett enkel svar så hade jag med glädje skrivit ner det här och så hade vi aldrig mer behövt tänka på det. Att gå från ett brunt hår till ett blont kan göras på många olika sätt och kan också resultera i varierande resultat. För att få ett bra resultat så finns det många saker man måste tänka på. Hur långt är håret? Är det bruna mer åt det svarta hållet? Är färgen redan från början ojämn? Detta är faktorer som påverkar både resultatet men också hur man går tillväga.

För att bli blond måste man nästan uteslutande använda sig av någon typ utav blekning. Oavsett om det är ”traditionell blekning” eller avfärgning. Vill du läsa om skillnaden på dom två produkterna kan du du läsa mer om det i inlägget ”Avfärgning, så fungerar det!”.

Varför är det så svårt att får en blond färg?

Det finns dock ett stort hinder på vår väg från att vara brunett till att bli blond, nämligen underliggande pigment. Något som alla hår och alla färger innehåller och ju mörkare desto mer varmt finns. Faktum är att det inte spelar ingen roll om det är en permanent färg, toning eller ditt naturliga hår. Den enda skillnaden är hur snabbt dom släpper från håret. Underliggande pigment finns vare sig vi vill det eller inte och var man inte förståelse för hur det funkar så är det väldigt svårt att komma över ett sådant hinder.

Kvalité på håret är också en viktig del på vägen till att bli blond. Har man inte en bra kvalité på håret kommer det bli svårt att få det ljust utan att slita sönder det. När vi lägger på en produkt som ska ljusa upp vårat hår höjer man PH-värdet avsevärt i håret, vilket får det att svälla. Detta gör att håret också blir slitet. Blir det för slitet kommer det bli svårt att t.ex hålla en nyansering bra. Men det kan också i värsta fall göra så att håret går av.

I mitt klipp på Youtube kan du också se på ett klipp där jag förklarar mer om varför det är så svårt att bli blond

Bli blondin utan att skada håret

Kan man bli blond utan att skada håret? Det finns faktiskt ett enkelt svar. Nej.
För att håret ska bli blont måste man gå in med en kemiskt produkt. Vissa märken påstår sig vara helt skonsamma avfärgningar t.ex. Det kan vara kanske starten på resan till att bli blond, men förr eller senare måste man gå in med en blekning för att få håret att bli av med dom värsta underliggande pigmenten.

Att bli blond igen? Går det?

Att pendla mellan hårfärger är något som vi gärna gör. På sommaren vill man vara blond och på vintern brunett. Går det verkligen att bli blond igen? Ja, det går absolut. Men det är förutsatt att du har främst kvalité på håret med dig. Annars kommer det bli svårt att pendla fram och tillbaka utan att slita sönder det. Vården emellan är jätteviktig men också hur man går tillväga när man ska göra sina behandlingar. Men det som är viktigt att ta med sig är att aldrig ta något för givet. Bara för att det alltid har gått kan det komma till en gång när det inte går lika bra. Håret är som ett fiber som dras ihop och stäcks ut av olika anledningar. Till slut kan förmågan i håret att anpassa sig försvinna.

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!