Idag tänkte jag skriva mina bästa träningstips till att komma igång med träningen.

Frågan har nu kommit till mig några gånger kring hur man lättast kommer igång med träningen. Hur gjorde jag? Jag kan säga att det är som med mycket annat. Det handlar om prioritering och att skapa en rutin. Du kan skaffa den bästa PT, köpa alla verktyg och utrustning du behöver för att komma igång. Det många glömmer bort är den stora nyckeln till framgång – att dyka upp och bara göra något. PT:n och verktygen är inte nyckeln till framgång, DU är det.

90% of success is just showing up.

-Woody Allen

Träningstips – håll det enkelt

Det som hjälpte mig mycket i början var att försöka skapa en rutin av min träning. När jag började träna så gjorde jag som så att med hjälp av en kompis som då stöttade mig i min träning gjorde jag ett helkroppspass. Det innebar att jag visste vad jag skulle göra varje gång jag gick till gymmet. Mitt pass bestod av:

3×10 benböj
3×10 marklyft
3×10 bänkpress

Det var allt. Om du sitter här nu och känner att du vill komma igång med träningen läser detta kan jag tänka mig att du tänker ”Men man kan väl inte köra samma sak varje gång? Det kommer ju inte funka?”. Det viktiga i början är ATT man gör något, inte VAD man gör. I takt med att man kommit igång, skapat rutin och känner att man är igång kan man börja kolla på nya övningar och skapa lite mer ”muskelgrupps”-inriktade pass om man vill. Men det är fantastisk bra att lära sig basövningarna och göra dom riktigt bra. Än idag är det ett pass jag själv gör ifall jag skulle hamna i en svacka eller bli fantasilös på gymmet. Återigen, dom tre övningarna varje gång kommer ge dig så mycket mer resultat än att stå och köra bicepscurl utan att veta varför.

Tänk enkelt och konkret kring träning. Skapa pass som du vet att du kommer utföra för att skapa en positiv känsla kring träning. Om man kör ett för tufft pass när man är otränad eller ett för tekniskt svårt är risken att man får en negativ upplevelse och då lägger av.

Big day today! Idag la jag på 2,5kg i viktbälte på mina chins! 😀 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!