Träning och träningsinspiration för frisörer är lika viktig som för alla andra. Detta är mina tips för dig som jobbar med ett aktivt jobb men ändå har ont i kroppen.

Jag har jobbat som frisör i 7 år. Det intressanta är att när jag var yngre hade jag mycket mer ont i kroppen av mitt jobb. Idag är jag mer eller mindre smärtfri och kan jobba långa dagar utan att ha ont. Skulle jag ha ont någon dag så vet jag oftast varför. Då har jag slarvat med träningen, maten, vilan, sömnen eller ergonomin. Skapar man sig en smärtfri vardag är det också lätt att peka på vart problemen uppstod när man får smärta.

Börja träna

Jag skulle säga att det har varit en av mina största och bästa förändringar i livet. Att jag började träna. Det handlar om att hitta sin grej, sin nivå och att hitta ett sätt så man får det gjort. Men träningen har varit helt avgörande för mig. Att jag blev starkare i kroppen gjorde att jag lättare kunde hantera vardagsbelastning. Jag har ett jätteaktivt jobb, ja. Men det betyder inte att jag måste vara inaktiv på fritiden. Detta gäller inte bara frisöryrket utan alla yrken. Att jobba med kroppen på ett sätt som bygger upp oss gynnar oss i längden.

Tänk på din ergonomi

Sitter du vid datorn, jobbar som frisör eller något mitt emellan? Alla jobb har sina nackdelar med ergonomin. Ta reda på vad din är. Som frisör jobbar vi hela tiden framför kroppen. Det resulterar ofta i korta bröstmuskler och en rygg som kröks därefter. Även om man också ska träna sina bröstmuskler så är det ryggen du ska lägga krutet på. Så många underskattar ryggens kraft och vad det gör för oss. Ryggen håller upp hela kroppen och tål otroligt mycket.

Fråga om hjälp

Det kan vara svårt att kanske komma igång med träningen? Eller kanske vet du inte vilken vardagsbelastning du har? Ta hjälp av någon som vet. En PT är en grymt duktig person som kan lite av varje. Börja där! En duktig PT vet också när det är dags att skicka klienten vidare ifall den behöver ytterligare hjälp. Behöver du motivation? Fråga någon som kan hjälpa dig! Finns det något jag kan göra för att ge dig träningsinspiration och hjälpa dig bli motiverad, fråga mig! Träning som blir av håller motivationen uppe!

Träning ska vara roligt och vara något som vi vill göra. Ta reda på vad just DU vill göra! 🙂

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!