Träning har blivit en del av min vardag och rutin. Efter ca ett år känner jag att jag är redo för att dela med mig av min resa.

Träning är något som alla pratar om. Ett ämne som är ganska laddat med både positiva och negativa saker. Vad ska man göra? Hur ska man göra? Jag tror personligen inte att det finns ”rätt” eller ”fel”, så länge man gör något som man mår bra av. För mig började träningen för ca ett år sedan. Jag trivdes hyfsat bra med min kropp och hur jag såg ut. Visst hade jag lite ”hull” och tyckte väl att om de försvann så skulle jag må bättre. Men jag orkade inte göra något åt det. När jag skaffade mig nytt gymkort så tänkte jag att det skulle vara rolig att väga in sig. Sist jag vägde mig vägde jag 58 och jag tyckte att det var jättebra. Chocken som uppstod när det stod 69,7 är en chock jag sent ska glömma. Då sa jag till mig själv : aldrig mer.

Motivation

För mig blev det startskottet till ett hälsosammare liv. Det enda jag tänkte var att jag var tvungen att börja i rätt ände. För många gånger hade jag satt igång och bränt ut mig helt för att jag tränade för mycket och åt för lite. Det slutade bara med att jag tappade glöden och orken och slutade. Denna gånge ville jag skapa en hållbar livsstil för att jag vill orka med allt jag vill göra och vara pigg.

Två hälsoprofiler är mina förebilder, svenska Denice Moberg och australienska Kayla Itsenes. Genom att läsa deras bloggar, följa deras instagram och läsa om deras vettiga tänk kring hälsa började jag förstå. Det handlar om att våga utmana sig själv och att acceptera den man är. Det spelar ingen roll hur många kroppar du ser på Instagram, du kommer aldrig se ut som dom. Det viktiga är att du skapar den bästa versionen av dig själv och älskar den.

Mat

Den största förändringen är maten. Detta är något jag själv valt och allt tyckte jag kanske inte om i början och ibland tar det tid att vänja sig. Förr så kunde jag ibland äta stora lass med både det ena och andra och sedan må dåligt över det. Ibland kunde de gå dagar och jag levde på kycklingsallad och noll kolhydrater för det hade jag läst i något magasin. Idag fattar jag inte hur jag kunde misshandla kroppen på det sättet när jag börjat förstå hur kroppen fungerar. Jag har försökt att läsa mig till en massa information om kroppens sätt att jobba och har även sökt in för att läsa en kurs om näringslära. Idag försöker jag laga god och näringsrik mat som innehåller allt jag behöver. Det är det enda sättet att orka med min livsstil.

Alkohol

En annan, ganska liten förändring som jag gjort är alkoholen. Jag har aldrig varit någon stordrinkare men jag var alltid ute varje helg och festade. Nu märker jag en otrolig skillnad på kroppen när man inte är ute och dricker varje helg. Jag ska inte påstå att jag slutat men jag dricker nog inte mer än max 1-2 glas i månaden och det är tyvärr pga grupptryck. För att det är inte helt okej att inte dricka, vilket jag tycker är helt sjukt. Att man inte ska få skippa alkoholen och tex vara chaufför. Det har även hänt att jag fått sagt till mig att ”ett glas kan du ju ta ändå”, trots att jag sagt att jag inte vill ha eller kanske rent av ska köra bil. Där tycker jag att vi alla ska bli bättre på att respektera varandras val.

Träning och träningssätt

Givetvis är träningen och träningssätt helt förändrat. Idag kör jag mycket styrketräning och mindre cardio än förr. Jag har räknat ut att jag irrar runt tillräckligt mycket om dagarna så jag behöver inte också springa milen. Jag behöver bygga styrka i min kropp så jag orkar stå och irra runt hela dagarna. Det är otroligt individuellt och inget jag säger är det ”rätta” sättet att göra på. Men för mig funkar det jättebra och jag har fått otroliga resultat. Sedan har även tanken kring träning förändrats. Nu försöker jag planera mina pass varje vecka och försöka hinna med dom. Ibland går det jättebra, ibland mindre bra. Men jag låter träningen bli en del i min vardag och inte bli ett måste och det är nu det är som roligast!

Idag väger jag 64 kilo och känner mig starkare än någonsin. Min kropp jobbar med mig! Jag har för första gången i mitt liv klarat en chin och jag blir inte förkrossad om jag missar ett pass för att livet kommer emellan. Träning ska vara en del av mitt liv och ska få mig att må bra och i slutändan kommer min kropp se bra ut.

image1-3

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!