Jag tycker samtalsämnet ”må bra” och ”hälsa” är så intressant att diskutera. När mår man egentligen bra? Vad är hälsa? Det pratade vi mycket om hos Betty på B-room när vi hade teambuilding.

”Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och ej blott frånvaro från sjukdom och handikapp.”

När jag själv har tänkt på ”hälsa” och ”må bra” tänker jag alltid först på det fysiska tillståndet. Jag tänker själv ofta på just att man bara ska vara frisk och inte vara sjuk. Men sinnet då? Huvudet? Har man ett socialt liv som man trivs med? Den psykiska hälsan och sociala hälsan påverkar oss bra mycket mer än vad vi tror. Jag kan nästan våga påstå och säga att det kan vara avgörande för hur ditt liv i största allmänhet ser ut.

Mina egna kriterier för mig själv för att må bra och vara hälsosam är:

  • Kunna njuta av mat och kunna äta sig mätt. Inte behöva känna att man ”unnar sig” eller att man inte ”får”. Båda dom orden är ord vill jag inte använda hos mig själv eftersom de är så skuldladdat. Vi gör ett aktivt val varje gång vi äter något och jag vill äta det jag vill för att jag vill och för att jag mår bra och min kropp ska må bra. Ibland mår man bra av rödkål och ibland av en påse godis!
  • Kunna röra mig på det sätt som jag vill. Att känna ork att jag kan gå upp i ett tio viåningshus eller att kunna marklyfta 80kg, men också att orka städa mitt hem efter en hel dag på jobbet – för att det är det jag vill göra här och nu. Jag vill känna att min kropp är stark och trygg i sig själv.
  • Psykisk hälsa är prioriterat. Att kunna njuta av mat utan hjärnspöken, att inte sätta egna begränsningar i mitt eget huvud för vad som är möjligt i livet och med min träning, mitt jobb eller privatliv. Våga prata om tankar som kretsar med människor som är duktiga inom dessa områden. Ha mentorer som stöttar i livets olika områden.

Hur ser du på hälsa och framförallt på DIN hälsa? Utmana dina tankar.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!