Att slappna av och kunna varva ner är otroligt viktigt för att sen kunna prestera på topp. När jag är ledig försöker jag koppla bort jobbet så mycket som möjligt. Det är såklart inte alltid så enkelt.

När jag är ledig vill jag slappna av och ta det lugnt. Det är ett sätt för mig att återhämta mig efter tuffa och intensiva perioder. Det är inte bara jobb som tar din energi, utan allt runtomkring också. Det glömmer man ofta! I mina föreläsningar om företagande tar jag upp ämnet återhämtning just för att det är så viktigt!

När det är påsk, eller någon annan typ av ledighet försöker jag alltid planera in så jag kan få vara ledig några dagar i rad. Man behöver ofta några dagar för att kunna varva ner och för att komma igång igen.

Tips på sätta att komma ner i varv

Mobilfri kväll eller dag. Oftast är detta dag ett för mig. När jag är ledig några dagar i rad försöker jag att helt låta bli min telefon första dagen. Jag har ljud på ifall det ringer, annars lägger jag den på ett ställe som jag går till då och då. Till slut tänker man inte ens på att den existerar och det är väldigt skönt!

Sov ut! Första dagen brukar också bestå av väldigt mycket sömn. Alla dagar undviker jag att ställa klockan för att kroppen helt ska få bestämma. Det kan nästan vara lite skrämmande hur mycket trötthet kroppen kan ha om man släpper efter. Men vad utvilad man är efter man har lyssnat på kroppen.

Gör vad du känner för. Försök att inte tänka på alla måsten. Jag om någon vet att det är svårt. Därför brukar jag också ta den första dagen som nästan helt mobilfri. Det brukar vara lättare att tränga bort jobb och andra måsten efter att man varit mobilfri en dag. Ta var på tiden och gör vad du känner för! Träna – om du vill, ät vad du vill – om du vill, hitta på saker – om du vill. Det är nu du laddar upp ny energi som kommer ta dig igenom långa veckor.

När man ser till att slappna av och komma ner i varv kommer du också se hur ny inspiration och ny energi kommer tillbaka till dig. Stress är något de flesta klarar av i väldigt höga doser. Men för att fortsätta göra det måste vi ta hand om oss själva och hitta återhämtningen.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!