Innehåll

Skäggvård med oljor, kan det vara något för killar? Behöver man ett skäggschampo? Skägg är ett hett ämne och varit på tapeten i några år. Här kommer guiden för dig som vill vårda ditt skägg!

Skäggvård och hårvård för killar är något som hela tiden dyker upp som fråga både här på bloggen och på min Youtube-kanal. Faktum är att det generellt dyker upp mer frågor om hårvård för killar och skäggvård för killar. Därför har jag nu skapat en guide om hur du kan hitta produkten för dig. Det finns också ett kort klipp på Youtube där jag rekommenderar en skäggolja och en hårolja!

Guiden för snyggt skägg

Hår- eller skäggvård ska inte vara så svårt! Med tre enkla steg kan du vårda och ta hand om ditt skägg

  1. Skägg är ett typ av hår som kallas borsthår. Det betyder att dessa hårstrån är grövre och blir också torrare. Därför behöver man vårda lite extra bra om man vill ha ett mjukt och följsamt skägg. Precis som håret på huvudet så behöver skägget återfuktning. Börja med att rengöra håret med ett skäggschampo. Det rengör och tar bort doft samt återfuktar skägget. Det finns schampon som man löddrar upp precis som ett schampo och sen sköljer med vatten, eller så finns det dom du inte behöver skölja ur.
  2. Applicera en liten mängd olja i skägget efteråt för att återfukta. Det finns oljor som kommer i pump och oljor som kommer i pipett.
  3. Applicera ett skäggbalsam för att återfukta och forma. Många upplever att deras skägg är spretigt och ”lever sitt eget liv”. Kontrollera skägget med hjälp av ett skäggbalsam. Ofta har dessa en liten mängd stadga och därför håller det skägget under kontroll.

Skägg schampot och balsamet hittar du här. Skäggoljan hittar du här.

Jag själv jobbar inte som barberare men jag har en del manliga kunder som har skägg. Därför har det varit väldigt viktigt för mig att hitta produkter för att deras skägg ska gå hand i hand med deras frisyr – dvs vara perfekt! Ett perfekt skägg är mångas dröm och för dig som har en bra skäggväxt kan jag säga att du kan skratta dig lycklig då så många önskar att dom hade samma sak. Men de jag upplever är att killar som har mycket skägg tycker att det är svårt att underhålla det och veta vad man ska använda. Därför har jag skapat denna guiden till mina kunder med skägg för att det ska vara enkelt att sköta om det.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!