2018 hade en intensiv start och med det en intensiv vår. Det gjorde att jag kände att jag var tvungen att ta en mediapaus. Ni vet när man bara behöver ta hand om sig själv en liten stund och inte titta på vad alla andra håller på med. Det har verkligen lärt mig mycket om mig själv. Det är hälsosamt att ta en period och reflektera över vad som faktiskt får en att må bra och vad som får en att må skit. Det är nyttigt att rensa bland vänner – både verkliga och virala. Men också nyttigt att ägna sig åt saker som verkligen ger energi istället för att sluka.

Det här med mediabantning kan man prata om i evigheter men det har verkligen hjälpt mig att ta mig igenom en intensiv vår och en tuff period. Att våga släppa garden lite och våga prata med sig själv och inte tänka hela tiden på vad alla andra förväntar sig utav en. Här är en lista över saker jag har gjort för att jag ska må bra i sommar!

Top 3 saker man bör göra för att må bra:

  1. Börja läsa böcker
    När det blev som mest för mig med allt så började jag läsa böcker. Ett format som varken ger blått ljus eller kan störas utav att notiser hoppar fram. Jag läste riktiga feel-good-böcker och förlorade mig i en värld som inte var man för en stund. Rekommenderar varmt : Jojo Moyes böcker Ensam i Paris och Ett hundra mil.
  2. Rensa bland dina kontakter, sociala medier osv.
    Jag vet att det är svårt. Men att följa människor som man stör sig på eller som lägger upp innehåll som gör att man mår dåligt eller som tar din energi är inte värda att följa. Alla tar detta med att följa varandra som någon hemlig social kod om att om man tar bort varandra så är man ovänner. Men fråga dig själv – är det värt att följa en person bara för att ni ska hålla god ton? Glöm aldrig att du är viktigast för dig. Det är likadant med människor IRL. På sommaren framförallt är människor mer upptagna när dom är lediga än när vardagen är framme. Men att vara vänner är en prioriteringsfråga från båda håll. Alla vet om det, ändå sitter man och tycker att människor ska vara så upptagna. Fråga dig själv, är denna personen värd din tid om du inte är värd deras?
  3. Visas utomhus på en plats du tycker om
    Jag har själv varit i vår stuga i Västervik jättemycket i sommar. Det har varit min oas och min plats att komma ifrån den stressiga vardag som vi har här. När jag sitter där ute på en klippa och sitter ut över havet, eller när vi är ute och åker med båten och känner vinden i håret och solen i ansiktet är det ren och skär harmoni för mig. Hitta din plats där du känner inre harmoni.

Kram på er.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!