En bra nagelsalong var inte lätt att hitta i L.A. Här ville vi hitta en nagelsalong som är duktiga på det dom gör och kan inspirera oss!

För att hitta en bra nagelsalong kollade vi runt på Instagram och nätet. Det var dock inte helt enkelt att hitta och här i L.A är det så sjukt stora avstånd överallt. Många salonger har dessutom väldigt speciella tider och ibland bara öppet enligt överenskommelse. En bra nagelsalong och en bra hårsalong hänger ofta ihop. Våra brancher har mycket gemensamt och därför kan det vara kul att prova på lite olika behandlingar för att se hur dom jobbar med kundbemötande. Generellt sätt är amerikaner väldigt trevliga om man också som kund bemöter dom på ett bra sätt.

The Painted Nail

Vi var och besökte en nagelsalong som heter The Painted Nail. Deras Instagram såg proffsig ut och dom hade 19K följare. Det brukar peka på att stället är bra. Något vi upptäckte här i L.A är att det inte alls är populärt med akrylnagar, som både jag och Cornelia har. Vi skulle göra en så kallad mani-pedi men på detta stället blev det bara pedikyr. Eftersom deras akrylteknolog var sjuk idag så kunde dom inte erbjuda oss akrylmanikyren.

Salongen var liten men väldigt mysig och stiligt inredd. Personalen var väldigt trevlig och vi passade på att fråga dom hur deras marknad här ser ut. Deras ägare har även en TV-show som inriktar sig på naglar. Vilket vi också kan tänka oss att ha, fast om hår! Finns det någon som kan tänka sig samarbeta med oss, hör av dig!

The Painted Nail Instagram!

The Champagne Nail Lounge

Den andra nagelsalong vi besökte hette The Champagne Nail Lounge. Dom på första stället rekommenderade oss att gå hit eftersom dom inte kunde hjälpa oss med akrylnaglarna. Vi tyckte det var en ganska gullig grej att göra åt varandra. Vi tycker att man branchkollegor emellan ska hjälpa varandra och se varandra som kollegor och inte som konkurrenter. Dom visste ju att vi inte var från området och ville att vi skulle få våra naglar gjorda.

På detta stället var det också supertrevlig personal och man kände verkligen att dom tyckte att det var kul att vi kom med frågor och funderingar. Dessutom var dom grymt duktiga och effektiva! Något som man inser är att här gör alla det dom är bra på. Ingen gör allt, utan alla gör sin grej. I Sverige är det väldigt vanligt att frisörer gör alla behandlingar och nagelteknologer gör alla typer av behandlingar. Här inriktar man sig mer på en sak och gör det väldigt bra. Det kan faktiskt vara en sån grej jag själv kommer ta med mig ännu mer hem. Jag själv älskar att jobba med färg. Det är något jag ska inrikta mig mer på!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!