Alla vill bli nöjda hos sin frisör! Men vad ska man egentligen, som kund, tänka på innan du går till frisören för att få bästa resultat?

Innehåll

Hos frisören

Din frisör vill inget hellre än att du ska bli nöjd med ditt besök. Men jag tror att man ibland som kund inte tänker på att det är man själv som förmedlar sitt önskemål. Vi frisörer försöker egentligen bara tolka ditt önskemål till ett resultat. Så är det med alla som jobbar inom tjänste-branchen.

Vare sig du jobbar som PT, massör eller konstnär. Du kommer aldrig få din drömkropp, trots att du har världens bästa PT, om du inte kan förmedla ditt önskemål och är redo att göra jobbet. Likadant är det med hår. Ett katastrofalt utgångsläge går sällan att rädda på en gång, utan kräver jobb tålamod och kunskap. Därför kan det ta tid att uppnå sitt drömhår.

Ha med dig inspirationsbilder

Inspirationsbilder är alltid bra att ha. Dock är det bra att ha fler bilder med sig än bara en. Allt för många snöar in sig på en bild och kan bli besvikna om de inte blir exakt så. Man får inte glömma att bilder är ”stillbilder”, ibland med filter och redigering och kan se olika ut i olika ljus. Därför är det bra att ha fler än en bild med sig så vi kan få ett hum om vad du önskar. Varför inte mixa fler bilder och skräddarsy just din hårfärg?

Ett hett tips är också att ta med sig bilder på hår man inte vill ha.

frisör

Hur behandlar du det hemma?

Hur du behandlar ditt hår hemma spelar väldigt stor roll för resultatet hos din frisör. Mixtar du mycket med det hemma och kanske lägger i en och annan toning själv kan man förutsätta att resultatet inte alltid blir som det ska. Allt vi gör på våra hår skapar en historik och avgör vad som är möjligt att gör med ditt hår. Ofta kommer kunder med bilder på kändisar som lägger otaliga timmar och pengar hos sin frisör och på sitt utseende, och därför ser dom också flawless ut. Vill du att ditt hår ska se ut som din drömkändis så måste du vara redo att behandla det därefter, följa våra rekommendationer och alltid gå till frisören och gör dina behandlingar.

Produktval

Produkterna din frisör rekommenderar rekommenderas inte bara för att frisören ska tjäna pengar på det. Jag vill tro att alla frisörer rekommenderar produkter till sin kund baserat på kunskap och önskemål om resultat. Produkterna har dessutom en avgörande roll i hur ditt hår kommer se ut hemma när du fixar med det själv. Håret kommer inte få volym utan att du fönar med en volymprodukt. Håret kommer inte bli glansigt utan att du använder ett serum eller fönkräm anpassat för ditt hår.

Fråga din frisör om vad just du behöver till ditt hår och se till att använda det! Använder du bra produkter mellan besöken kommer också ditt hår må bättre och ha en bättre kvalité. Det gynnar dig när du vill förändra din färg.

frisör

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!