Hur kommer vårt mode se ut om 10 år? Visst är det en intressant tanke? Tänk själva vad som var mode för tio år sedan och vad vi idag tycker om det…

I samarbete med Headbrands så fick vi förfrågan om att skapa en look som vi tror är mode om 10 år. Man tänker genast futuristisk. Jag tror faktiskt att modet bara kommer bli ännu mer medvetet. Vi kommer hitta material som vi kan återvinna och skapa kläder av och likaså accessoarer. Dessutom är jag övertygad om att ”manligt” och ”kvinnligt” kommer suddas ut ännu mer och personlig stil kommer utvecklas.

Vad tror ni är mode om 10 år?

Glasögon: Hagelins Optik, LINDBERG, Dansk design och skapat ur ett samarbete mellan en optiker och arkitekt. Glasögongen är gjorda av kirurgiskt stål och återvunnen plast.
Smycken: Thomsen Guld och Smycken, OLE LYNGGAARD, Naturinspirerad design.
Produkter vid styling: Permanent från KC, blekning från true light från TIGI, färg 6/0 från TIGI Creative, Amika Curl Defining cream, Bed Head Manipulator. 

Mina tankar kring fotograferingen

Jag ville jobba med att lyfta fram en look där jag med medvetna accessoarer kunde skapa en hållbar look. Jag tänker att vi om 10 år kommer vara med intresserade av hållbara kläder, accessoarer och produkter. Det betyder såklart inte att det måste vara tråkigt på något sätt. Jag tror att tyger som lätt går att återanvända och använda till många olika looks kommer komma. Framförallt kommer personlig stil bli viktigare än någonsin och att vi kommer välja mer medvetet kring hur vi ser ut.

Tekniker på styling, klippningar eller färgningar är i grund och botten likadant. Det man hela tiden gör är att hitta nya sätt att jobba med dom på. På Johan jobbade jag mycket med tekniker som en gång har varit. Det roliga är sedan att utveckla dom och göra något nytt utav det.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!