23 maj, 2010. Det var då jag fick gå in i det där rummet som skulle avgöra allt.

Ja, det var väl så det kändes just då. När man var snart fyllda 19 år och hade så höga krav på sig själv. Det värsta som kunde hända var att man blev kuggad på gesällen. Hela sisa året på gymnasiet hade jag jobbat och övat på mina modeller för att kunna prestera på topp denna dagen. Ändå var det så svårt att veta hur det skulle gå. När jag gick in i rummet släppte spänningen och jag började gråta. Examinatorn klappar mig på axeln och säger :” Men Olivera då… Du har ju klarat det!”

Det är alltså snart ett decennium sedan jag gick ut frisörskolan och tog mitt gesällbrev. Men vad roligt man haft under dessa åren som frisör! Idag skulle jag aldrig kunna tänka mig att göra något annat än att vara i frisörvärlden. Dels för att det är en sådan trygghet, men också för att man brinner för yrket. Denna branschen är så varierad och utvecklas hela tiden. I vår bransch bestämmer man helt hur mycket man vill utvecklas och hur långt man vill komma. Det är personen som sätter sina mål och krav på sig själv, och det tycker jag är jättebra.

Under mina 7 år som verksam frisör har jag hunnit göra en del grejer. Jag har bott och jobbat i Stockholm och då var jag anställd. Hela min Stockholmstid var ett kapitel för sig och jag är så glad att jag varit där och sett hur tufft det kan vara att klara sig själv i storstan. Jag flyttad hem till Växjö och sen dess har jag varit hyrstol på andra salongen i stan där jag fick lära mig att driva företag. Det var det som skapade LYXVXO med Cornelia idag. Sedan får vi inte glömma mitt Mästarbrev som jag tog förra året! 😁

Det finns inga hinder, mer än de du sätter upp för dig själv.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!