Igår gjorde vi det officelt! För den som inte listat ut det än så är det Cornelia Munge som är min partner i detta gemensamma projekt som vi startat – vår salong, LYX VXO.
Hur började allt kan man fråga sig?
Det var i somras som mycket hände och jag fick erbjudanden från höger och vänster om att utveckla och även ta över en salong. Givetvis var detta lockande och jag har hela tiden vetat att jag vill så mycket mer! Men, jag visste också att jag ville göra något för mig själv och ingen annan, jag ville utveckla något som jag inte ska behöva lämna och något som var mitt. Varför utveckla någon annans namn och företag? Det var den frågan jag ställde mig..
Ett av mina stora hinder var att jag var lite skraj för att göra detta själv.. Man kan tror att driva en salong är något man bör göra själv, men tro mig när jag säger det, det är så mycket lättare när man är två! Cornelia hade precis blivit hyrstol och saker och ting var väldigt nytt för henne också, men jag kunde inte motstå att fråga henne om hon ville göra detta livsverk ihop med mig. Som tur var sa hon ja! 😉

Vi började med att starta ett aktiebolag, söka lokal och bara se till att vara redo när öppningen kom. Tanken va dock inte att den skulle komma så snabbt, men när den kom kunde vi inte säga nej, vi fick inte missa detta!
Efter så mycket hemlighetsmakeri så sa vi upp oss samma dag och gick ut med det till nära och kära och effekten har varit helt fantastisk! Alla tycker att det vi gör är spännande och alla är väldigt nyfikna på vad det är vi ska skapa med vår nya salong. Vi har så mycket spännande att dela med oss och vi vill förändra synen på salonger och på frisörer. Vi vill utveckla något som inte finns idag i Växjö.

Och namnet? LYX VXO, varför?
Jag tyckte att VXO var en cool förkortning och ett sätt att sätta vårt namn på kartan, precis som Sthlm (Stockholm), N.Y (New York). Sedan satt vi och brainstormade om något som vi kunde sätta ihop det med som ändå förklarar vad vi gör, utan att låta för ”frissigt”. Och då kom vi på det.. Lyx. Nästan alla beskriver ett frisörbesök som något lyxigt, något man unnar sig. Lyx är en känsla och en paus i vardagen, det är det vi vill ge alla som kommer och besöker oss.

2016215195629340_sbig

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!