Innehåll

Att bli tunnhårig är en jobbig grej för både tjejer och killar. I dagens Hårsnack ger vi våra bästa tips på hur du ska göra för att undvika att bli tunnhårig och vad du kan göra om du är det.

Börjar man bli tunnhårig eller redan är det så kretsar ofta hela livet kring att dölja det. Men det finns väldigt många bra tips och produkter som kan hjälpa dig om du har detta problemet.

Rätt produkter är A och O

Jag tycker först att det är viktigt att du går till en frisör som du litar på och är bekväm med. Kanske en som vågar säga till dig när det börjar bli lite tunt uppe på huvudet, eller en som du vågar fråga. Det är viktigt att man håller en ärlig konversation om man själv tycker att det är viktigt. Lyssna på frisören när hen rekommenderar dig produkter, det är verkligen inte bullshit om hen vill sälja ett håravfallsschampo till dig. Det är också viktigt att lokalisera vilken typ av håravfall man har. Om det är genetiskt eller hormonellt och sedan anpassa produkterna utefter det.

Myter, sant eller falskt?

Kan man bli tunnhårig av keps? Både ja och nej. Har du keps med ett blött hår och kanske en produkt som ger beläggning är risken stor att det påverkar. Kepsen i sig är inte problemet, utan produkten. Kepsen hjälper produkten att göra det värre.

Kan man bli tunnhårig av en för stram tofs? Både ja och nej. En stenhård tofs mitt på huvudet 24/7 kan göra så att håret går av eftersom det blir för hård spänning. Men det är väl inte rimligt att man har det alltid tänker jag? Variera din tofs istället och våga ha det utsläppt eller sätt upp halva håret ibland. Tänk på att ha bra gummiband!

Kan man bli tunnhårig om man använder fel produkter? Ja! Om du har en produkt som ger beläggning och inte löses upp av vatten. Produkten lägger sig som en hinna och täpper till hårsäckarna. Det lägger sig även som beläggning på håret och ger en stel känsla.

Kan man bli tunnhårig av för hårt vax? Ja om du borstar i det när det är för stelt. Då kan du slita av håret! Borsta håret endast när du inte har vax i det!

tunnhårig

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!