Silverschampo är en omtalad produkt och efterfrågan har ökat på sista tiden. Den vanligaste frågan jag får som frisör är om silverschampo sliter på hårets kvalité?

Silverschampo är en produkt många förknippar med blont hår och det används för att behålla en kall hårfärg. Det finns många funderingar kring hur man ska använda schampot på ”rätt sätt” och många tror att det sliter på håret. Så vad är rätt eller fel?

I klippet svarar jag kort på frågan om silverschampo sliter på håret!

Innehåll

Sliter silverschampo på hårets kvalité?

Nej. Eftersom schampo inte kan slita på kvalitén. Däremot kan schampo i sig torka ut håret eftersom det innehåller tensider som är ett tvättaktivt ämne. Men det gäller då inte bara silverschampo utan alla schampon. Ett schampo är till för att tvätta rent och vissa silverschampon är väldigt djuprengörande för att få pigmenten till att fästa. Eftersom pigmenten är fullt utvecklade (man kan se färgen) behöver man öppna upp håret maximalt för att dessa pigment ska kunna fästa. Då kan man uppleva att håret blir torrt efter att man använt det. Men det betyder inte att håret blir slitet, snarare att det blir torrt. Däremot kan torrt hår som inte blir återfuktat slitas av eftersom håret bryts av. Därför måste du då återfukta håret efter silverschampo. Det viktiga är att du inte låter silverschampot verka för länge i håret eftersom det inte kommer göra att pigmenten sitter bättre eller att du får bättre resultat. Det du gör är att du torkar ut håret istället. Silverschampo ska ligga på max 2 minuter. Silverschampo är inte till för att ”rädda” en hårfärg eller nyansera själv. Det endast till för att underhålla en redan kall färg.

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Så ofta du behöver. Det är verkligen en vid-behov-produkt. Det är väldigt individuellt hur ofta man behöver använda silverschampo men det är bättre att prova sig fram försiktigt. Har du redan en kall hårfärg så skulle jag rekommendera att du använder en gång i veckan för att sedan med tiden gå över till varje tvätt. Börja med ett vanligt schampo och tvätta håret rent, använd sedan silverschampot och skölj direkt. Med tiden kommer den nyansering frisören gjort att släppa lite mer och då kan de vara bra att använda det till varje tvätt. När man då använder silverschampot varje gång man tvättar håret så får man en jämnare färgton och håret hinner inte gulna mellan gångerna. Använder man det bara en gång i månaden och låter det sitta i en timme så blir färgen ojämn och håret blir uttorkat.

Gör silverschampot håret ljusare?

Nej absolut inte. Håret får endast en kallare färgton och de varma tonerna nyanseras bort. Det finns inga blekande medel i silverschampon. Många tycker att håret ”upplevs” ljusare men det för att man får bort oönskade gula pigment och en klarare blond. Därför upplever man att håret blir ljusare. Men de finns också dom som när dom kommer till frisören känner sig mörka och dassiga och efterfrågar en ljusare och vitare färg. Det tyder på en överanvändning av silverschampo.

Vilket är det bästa silverschampot?

Nedan delar jag delar med mig utav mina absoluta favorit silverschampon.

Amika Bust Your Brass Cool Blonde Shampoo (länk till produkt)

Detta silverschampo är ett utav mina absoluta favoriter! Det är ett schampo som inte är för intensivt och ger en klar och fin blond! Dessutom känns håret inte strävt efter användning! Passar dig som har en blond hårfärg som du vill underhålla och är nöjd med.

Fudge Clean Blonde Shampoo Damage Rewind (länk till produkt)

Fudge Clean Blonde är ett silvershampoo som ger en intensiv kall ton. Dessutom är den berikad med deras Opti-Plex som hjälper till att vårda håret samtidigt. Passar dig som har ett hår som är lite gulare i färgen eller har lätt för att få väldigt gult hår (med betoning på gult hår). Har du en färg som du är nöjd med skulle jag rekommendera dig att kolla på något utav dom andra silverschampon. Att överdosera denna produkt kan ge dig ett ganska matt och glanslöst hår.

 

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet (länk till produkt)

Detta extremt lyxiga silverschampo kommer ge dig en klar blond och vårda ditt hår utöver det vanliga. Detta är ett schampo som du inte behöver vara rädd för att använda då det absolut inte slår över! En underbar doft och ett hår som inte blir uttorkat! Passar dig som har ett längre blont hår där du är nöjd med färgen och vill behålla en klar och kall ton.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!