Olaplex produkter är en snackis i alla forum, på salonger och i vänskapskretsen. Men är det verkligen värt hypen? Vad är det egentligen produkterna gör och varför tycker alla att dom är så bra?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.com och Lyxvxo.shop

Innehåll

Bygger upp håret inifrån

Många undrar vad det är som Olaplex egentligen gör? Kort sagt kan man säga att dom har patent på en molekyl som länkar ihop svavelbindningar i håret. Det är det som Olaplex gör. Varför är det så viktigt? Jo för att dessa svavelbindningar är som hårets skelett, hårets inre. Proteinet i håret som heter keratin liknar hårets muskler och ger styrka i håret. Finns det inget skelett i håret så kan inte musklerna fästa i håret. Det kan göra att en proteininpackning på ett hår som inte har svavelbindningar blir meningslös.

Vill du läsa mer ingående om hur det fungerar så kan du läsa mitt blogginlägg om Olaplex.

Olaplex produkter

Olaplex har just nu 7 produkter i sin serie. Alla produkter utom No 1 och No 2 är till för konsument och finns tillgänglig på salonger och diverse webshopar. No 1 och No 2 däremot är till för salongsbruk och en auktoriserad salong är de enda som får använda dessa produkter. Därför är det viktigt att du som konsument försäkrar dig om att den salong du går till är auktoriserad. När Olaplex kom 2014 revolutionerade dom en hel värld! Många märken försökte göra liknande produkter och utge sig för att göra precis samma sak, vilket är helt falskt. Olaplex har patent på sin molekyl och utvecklad utav kemister, inte frisörer. Många försökte rida på vågen och tjäna sig en slant vilket gör att du som konsument måste vara kritiskt till vad som säljs där ute och vad som erbjuds för att du inte ska bli lurad och få fel produkt.

Vill du se vilka produkter du som kund kan använda? På min Youtube beskriver jag kortfattat vilka produkter du som konsument kan använda och hur du använder dom.

Olaplex produkter, är dom värda hypen?

Olaplex produkter ligger i den övre prisklassen och många frågar sig, är produkterna verkligen så bra som alla vill att man ska tro att dom är? Jag kan bara utgå ifrån mig själv, både som konsumet och frisör. Faktan är att ingen annan produkt som gör det som Olaplex gör, alltså länkar ihop svavelbindningarna. Detta gör att oavsett vad som kommer dina övriga produkter fungera bättre. Har du ett hår som är slitet och behöver protein så kan det vara en bra idé att använda Olaplex i samband med dom produkterna. Är det inre starkt så kommer håret också ta åt sig bättre utav proteinerna.

Som konsument tycker jag som många andra att produkten är dyr, men jag skulle inte byta ut det mot något billigare, som dessutom inte gör samma sak. När jag skulle gå från mörkhårig till att bli platina blond använde jag mig dels utav Olaplex på salongen men också i min hemmavård. Med facit i hand skulle det aldrig gå att få mig så ljus utan att slita sönder hela mitt hår om vi inte använt Olaplex.

Jag har skrivit ett blogginlägg om hur jag gick tillväga när jag skulle bli blond.

Investera i bra hårvård

Jag brukar säga att schampo och balsam är A & O. Att ha bra hårvård är en investering men man ska också känna att man får dom resultat som man är ute efter. Med Olaplex produkter är prislappen ofta det som gör att man hajar till eftersom dom ligger i det övre skiktet. Tycker jag att något är dyrt brukar jag försöka slå ut det per månad vad det skulle kosta. Med prislappen kommer också produkter som är otroligt dryga och det är inte vanligt att dom håller i ca 6 månader. Om du tar prislappen och slår ut hur länge produkten håller så kommer du märka att det inte skiljer sig jättemycket från billigare produkter. Tänk också då på att det är en premium produkt, du får vad du betalar för.

Sedan tycker jag att det beror på vad du har för hår idag och vad ditt hår har för behov. Olaplex lämpar sig allra bäst till hår som blivit kemiskt kompromissade och preparerade. Med andra ord, färgat och blekt. Det är på dessa hår jag som frisör ser absolut störst skillnad och kunden också upplever en wow-känsla.

Har du ett hår som är helt naturligt, aldrig färgat eller aldrig blekt? Då är ditt hår inte lika kompromissat som kunden som bleker sitt hår. Olaplex kommer hjälpa ditt hår, för det funkar på alla hår. Men du kommer inte uppleva lika mycket Wow! Det är av den enkla anledningen att ditt hår helt enkelt inte är så slitet som du kanske tror.

Länkar till Olaplex produkter

Länkarna är annonslänkar

Mini kit
Sugen på att prova hela serien från Olaplex men inte vill lägga pengarna på fullsize? Dom har ett supersmidigt kit som innehåller schampo, inpackning, balsam och leave in-kräm i 100ml.

Startkit
En riktigt favorit till ett bra pris! Schampo, balsam och Olaplex No 3 i ett paket! Detta ger dig det kompletta startkittet. No 3 är produkten som ger dig det starka inre i håret och ska användas en gång i vekckan.

Intensivkur
Har du missat Olaplex stora nyhet? No 0 är det senaste tillskottet och ger dig 3 gånger starkare hår! Detta är en intensivkurs som görs 4-6 gånger på håret. Vet du om att du ska färga, bleka ditt hår eller göra en större färgbehandling kan det vara en bra idé att ha denna produkten som kur innan.

På min Youtube kanal visar jag en tutorial på hur jag använder No 0!

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!