K18 Peptide är en hårmask som sägs vara den nya stora banbrytande produkten inom hårvård. Här kan du läsa allt du kan tänkas behöva veta om mirakelkuren!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.com

Innehåll

Vad är K18?

K18 är en hårinpackning som tagits fram och innehåller kedjor utav aminosyror. Aminosyror associeras ofta med något annat, nämligen proteiner/keratiner. Proteiner är en värdefulla byggsten som finns i vårt hår som skapar styrka och är absolut nödvändigt för att vårt hår ska kunna hålla ihop och tåla vardagligt slitage och kemiska behandlingar.

Med hjälp utav K18 kan du nu alltså ”fylla på ditt hår” med värdefulla aminosyror så att du kan bygga upp en stryka i håret som inte har kunnat göras förut.

Uppbyggd av aminosyror

Håret består utav protein, vatten, mineraler, pigment och fettliknande ämnen som heter lipider. Proteinet heter också keratin och är hårets egen byggsten. Det är detta som gör att håret har stryka och kan stå emot vardaglig påfrestning så som värmeverktyg, sol, vind och vatten. K18 är alltså en produkt som innehåller kedjor utav aminosyror och därför ger en ny stryka till håret.

K18 själva säger att det inte är en ”proteinkur” men aminosyror är det som är proteinets byggsten innan det blir ett protein. Förenklat kan man alltså säga att det är en proteinkur, men i en molekylär form innan det blir ett ”protein”. Egentligen är det inte relevant ifall det är en proteinkur eller inte för att den är inte lik någon annan ”proteinkur” som finns på marknaden. Den är bra mycket mer utvecklad.

Vad är skillnaden på K18 och Olaplex?

På min YouTube kanal Olivera PRO har jag en hel serie där jag pratar om K18. Jag förklarar vad syftet med produkten är och hur den ska användas. Jag har ett klipp som är helt dedikerat där jag förklarar skillnaden på K18 och Olaplex och varför dessa är två helt olika produkter. Detta är produkter som jobbar på helt olika sätt och då är frågan, finns det någon produkt som är bättre än den andra?

Som en uppbyggnad utav kroppen

När jag väldigt förenklat försöker förklara vad skillnaden är så ser jag Olaplex och K18 som kompisar. Alla vill veta ”vilken är egentligen bäst?”. Men jag tycker att när man tittar på uppbyggnaden är det supersvåra att säga eftersom båda gör olika saker. Dom efterliknar varandra väldigt mycket och att gå in på dom kemiska teknikaliteterna när det kommer till både Olaplex och K18 är väldigt avancerad teknik.

Jag förenklar det som så att Olaplex är som vårt skelett i håret och K18 är som våra muskler. Båda lika viktiga, eller hur? Olaplex jobbar med svavelbindningarna i håret som är elektriskt laddade atomer som består av en kemisk reaktion mellan kol, väte, syre och kväve. Svavelbindingar återfinns i både fjällskitet och i cortex (vilket är hårets kärna). Här finns också aminosyror som är proteiner och det är där K18 absolut är som mest verksam.

Hur använder man K18?

I mitt klipp på YouTube visar jag hur jag gör när jag använder K18 i att eget hår, se till att kolla på klippet så ser du precis hur du ska göra!

Att använda K18 är enkelt! Jag skulle säga att K18 är extremt konsument vänlig och du som konsument behöver inte tänka på så mycket, tillskillnad från t.ex Olaplex. Du behöver schamponera håret med ett djuprengörande schampo och sedan låta K18 verka i handdukstorkar hår i 4 minuter. När den gjort det så sköljer du inte ut produkten utan stylar håret som vanligt. Dock får du tänka på att K18 varken har UV-skydd eller värmeskydd. Så denna produkten ersätter inte dina stylingprodukter eller värmeskydd. Det är väldigt viktigt att inte missa det!

Man behöver inte heller använda sig utav balsam efter att man haft i inpackningen eftersom K18 inte behöver sköljas ur. De flesta kommer säkert inte känna att dom har behovet utav ett balsam men det finns inga restriktioner på att du inte kan använda balsam om du vill. Ett tips kan vara att använda sig utav ett återfuktande leave-in balsam om man vill och upplever att håret ändå är torrt.

Produkter jag rekommenderar i samband med K18

Reklam genom annonslänkar för Lyko.com

K18, 50 ml

Detta är produkten är deras produkt som säljes ut till kund och innehåller 50 ml produkt.

K18, 5ml

Detta som ett testkit för dig som vill prova på K18!

 

Malibu C Un-Do-Goo Shampoo

Detta schampo är ett djuprengörande schampo som passar bra innan användning utav K18.

 

Kevin Murphy Maxi Wash

Detta schampo är ett djuprengörande schampo som man sett att flesta har använda i samband med användningen utav K18.

Man behöver inte använda balsam efter att man lagt i K18 i håret. Dock skulle jag rekommendera återfuktande vårdprodukter som dina stylingprodukter om du har ett torrt hår. I extrema fall skulle jag använda mig utav ett lätt balsam också för att verkligen återförsatta fjällskiten på håret.

Här kommer mina favoriter på leave-in produkter med mycket fukt!

Olaplex no 6

Olaplex No 6 är en utav mina favoritprodukter som återfuktar håret och ger ett värmeskydd för fön. En ärtas storlek ungefär och håret blir utrett och återfuktat. Funkar att kombinera med andra produkter så som volymprodukter.

Kerastase Nutritive Nectar Thermique

En lyxig fuktkräm som  hjälper till att tämja även de torrare håren. Håret blir mjukt och följsamt och torkar även snabbare vid föning!

Paul Mitchell Moisture Awapuhi Moisture Mist

En lätt fuktspray som du kan applicera både i handdukstorkar hår och torrt hår om håret upplevs torrt. En produkt som är lätt och använda och enkelt för dig att inte överdosera ifall du är rädd för att fukten ska tynga ner ditt hår.

Vilka hår passar K18 bäst till?

Denna hårkur passar alla hår och hårtyper. Precis som jag sagt i alla år så skadas våra hår av alla vardagliga påfrestningar. Att bara gå ut en solig dag kommer att bryta ner ditt hår. Att färga håret kommer att lämna en påverkan på håret etc. Därför är det jätteviktigt att se till att använda sig utav dessa typer utav produkter för att hålla håret så friskt och starkt som möjligt.

Blir håret permanent lagat?

Håret är ett dött material så fort de lämnar insidan utav vår kropp, alltså bryter igenom huden när det växer. Det betyder att en ständig påverkan på vårt hår börjar direkt.

Genom att använda sig av dessa typer utav produkter så stärker vi upp håret hela tiden och ger det dom bästa möjliga förutsättningar. Men inget är permanent!

Det är absolut varaktig och kan hålla flera tvättar. Men det finns inga permanenta lösningar eftersom våra hår imorgon också kommer utsättas för ny sol, vind och värmeverktyg. Att hålla håret friskt är ett ständigt arbete och detta är våra verktyg för att kunna lyckas.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!