Jag tänkte börja i rätt ände med den denna blogg.
Jag tänkte berätta min historia om hur jag blev frisör och hur min resa varit fram tills nu.
2007 b
örjade jag frisörlinjen på Kungsmadskolan i Växjö och tog studenten 2010. I samband med studenten tog jag även mitt gesällbrev och än idag firar jag årsdagen 23 maj. Det var aldrig självklart att jag skulle bli frisör och det finns inga roliga små historier om att jag klippte alla mina kompisar när jag var liten eller att jag alltid flätade mina kompisars hår. Men efter att sökt till frisör i 9:an och kommit in tyckte faktiskt min mamma att jag borde prova. Det värsta som kunde hända var ju att jag inte skulle trivas.

I tre år gick jag upp klockan 5 på morgonen för att hinna med första bussen kl 06.27 som gick från Liatorp för att komma i tid till skolan kl 8. Varför? Jo, för att jag upptäckte en sida hos mig som jag inte trodde fanns! I tvåan insåg jag att jag brinner för färg – jag förstod mig på färg. Jag älskade att färga och älskar det än idag! Jag älskade att ha kundpass och kunde knappt bärga mig tills praktiken i trean då vi fick vara ute två dagar i veckan. Snabbt kom jag in i salongsrutinerna och jag ville bara jobba mer! Jag började jobba lite lördagar och när sommarlovet kom efter studenten jobbade jag på salong heltid samtidigt som jag jobbade inom vården. Allt detta för att kunna spara pengar och uppfylla min dåvarande dröm att flytta hemifrån! September 2010 flyttade jag till Stockholm.

Under mina två år i Stockholm jobbade jag som anställd på två olika salonger och det var bland det mest lärorika jag gått igenom när det kommer till arbetsmoral. I Stockholm förväntar sig människor väldigt mycket av en och alla vill att man hela tiden ska leverera, både pengar och service. Framförallt ska man aldrig säga nej till jobb som i framtiden kan generera något och att vara ledig hela helger var aldrig ett alternativ. Jag älskade Stockholm och trodde aldrig jag skulle flytta därifrån. Men när verkligheten kommer ikapp och man står och trampar i takt med att famla efter något som aldrig kommer hända så insåg jag att det var dags att flytta hem.

2012 flyttade jag till Växjö igen. Jag minns att jag kände att jag var tvungen att bevisa för alla att jag liksom var ”bäst”, för det var så det var i Stockholm. Men jag insåg att folk förväntade sig att man skulle vara mänsklig och jag hade turen att hamna på Carpe Diem i stan (nuvarande Mind). Människorna och salongen har gjort att jag vuxit som människa och som frisör. Aldrig har jag träffat frisörer med fötterna och kroppen så nära jorden och jag fick lära mig ödmjukhet. Jag älskade varje dag jag gick till salongen och där någonstans började jag inse hur mycket jag älskar mitt jobb. Jag jobbade där i nästan tre år och är otroligt tacksam för dom åren!
Sedan hände något som fångade min uppmärksamhet. Jag har alltid varit lite av en rastlös person och min mamma brukar säga att jag inte kan reagera på allt direkt och hela tiden. Men jag kände att det var dags för en ny utmaning. I våras började jag Nordicfeel som skulle öppna Sveriges första fysiska butik och salong och jag fick frågan om att vara första frisör där. Jag kunde inte stå emot och ville på något sätt se om jag kan komma ytterligare någonstans med detta och HÄR är jag idag.

Jag vet inte vart jag ska härnäst eller hur allting blir men jag vet att jag kommer älska varje sekund av det. Än idag efter 5 år i branschen och periodvis jobb i andra branscher samtidigt(krönikör, nattklubb, bar) så kommer jag alltid tillbaka till att det är detta jag älskar att göra varje dag. Mina kunder är fantastiska och ger mig energi att vara kreativ och påhittig.
Så det är inte mina kunder som ska tacka mig för att jag gör dom fina i håret – det är jag som ska tacka dom för att dom vill komma till mig och ger mig den inspirationen och energin till att klara av varje dag.

_mg_4856  2015951222458781163640_sbig

2015951222524621163640_sbig
2015951222543491163640_sbig

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!