Företagstips för dig som vill starta företag men inte vet hur du ska börja. Kolla gärna på vårt klipp Businesstips with Cornelia & Olivera.

I förrgår var jag och Cornelia och föreläste på Linneuniversitetet. Young Ladies in Business bjöd in oss som föreläsare eftersom de tyckte att vi kanske skulle kunna inspirera och hjälpa andra, framförallt tjejer, att nå sin dröm. Att starta företag! Eftersom de var många internationella elever på föreläsningen fick vi hålla det på engelska. Bara det gör att man blir nervös. Men det gick så jäkla bra! Givetvis tycker man själv att man låter konstig och snubblar på orden, men det syns inte jättemycket på filmen.

Jag och Cornelia älskar verkligen att driva företag. Det är en livsstil vi har valt och trivs oerhört bra med. Jag skulle aldrig kunna gå och bli anställd nu eftersom jag skulle ha svårt att rätta mig efter någon annans vision. Varje dag har vi ett nytt driv till att gå till jobbet och varje dag kämpar vi ännu hårdare för att göra det ännu bättre. Det är verkligen en fantastisk känsla. YLB (Young Ladies in Business), ville att vi skulle lyfta ämnet och inspirera fler kvinnor till att starta företag. Faktum är att kön inte spelar någon roll. Om du inte tror på din idé fullt ut kommer inte någon annan göra det heller.

5 bästa företagstips och hur man startar sitt företag

 

  • Gör en affärsplan och budget

Vi tyckte inte själva detta var en viktig punkt i början. Men vi insåg att alla frågar efter din affärsplan innan du ens hunnit sätta dig ner. Gör den bra och gör den tydlig, likaså med din budget. Det är skönt att ha i ryggen om du förlorar siktet på målet. Du kan enkelt gå tillbaka och se hur planen såg ut från början.

 

  • Fråga om hjälp från människor som är bra på de dom gör.

Man kan inte göra allt själv och man kan omöjligt veta allt själv. Använd dina kontakter och fråga hur andra har gjort. Kanske känner du en ekonom som kan hjälpa dig med din budget? Eller en som kan hjälpa dig rita din logga? Du behöver inte känna dig ensam i detta.

 

  • Var professionell och förebredd

Precis som affärsplan och budget är det viktigt att man är alert och ger ett seriöst intryck. I vissa fall när man startar företag behöver man investerare och då måste dom få ett seriöst intryck av dig. Varför ska de annars investera i dig?

 

  • Du kan inte uppfinna hjulet igen

Alla kan inte komma på helt nya grejer hela tiden. Men man kan alltid utveckla allt till ibland det bättre. I vårt fall har redan något ”öppnat salong”, men varför stanna där? Vi ville göra det bättre!

 

  • Work your ass off!

Som egen företagare finns inga ”hur manga timmar i veckan jobbar du?”. Ibland jobbar vi 20h ibland 60h. Den mest troliga är 60h, MEN du gör det för dig själv. Friheten av att skapa sin dröm och tjäna pengar på den är det bästa som finns och det är värt allt i slutändan!

Kolla gärna på vårt klipp där vi också pratar om hur man fortsätter att driva sitt företag och hur man gör för att hålla drivet uppe.

Vill du ha hjälp med att komma igång med ditt företag? Kommentera gärna din fråga eller fundering. Vi kan alla hjälpas åt och skapa ett bättre företagande! Kan jag hjälpa dig med genom att ge dig något företagstips så gör jag gärna det 🙂

Cornelia och Olivera Hårsnack

Youtubeklippet

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!