Innehåll

Vi har fått mycket frågor kring stylingtips på Hårsnack. Det visar tydligt på att fler vill börja lära styla sina egna hår. Vi tänkte att vi nu även skulle lägga ut något kort stylingtips emellanåt.

Stylingtips verkar vara ett hett ämne. Varför är det så? Jag tror att många till hitta snabba genvägar till en snygg frisyr och knäcka den eviga frågan om hur man bara vaknar snygg. Jag tror att det finns människor som gör det och sedan människor som inte gör det. Vem man än är måste man förstå att det ändå ligger jobb bakom allas utseende, mer eller mindre.

Att locka sitt eget hår

I dagens avsnitt visar Cornelia hur man snabbt och enkelt lockar sitt eget hår. En väldigt vanlig fråga eller problem kunder har är hur man får lockarna att hålla, och hur man gör för att få båda sidor likadana? Cornelia visar i videon hur du får lösa och snygga lockar väldigt snabbt. Sedan finns de fyra regler som är superviktiga.

  1. Använd ett värmeskydd! Värmeskydd i antingen spray eller krämform. Min personliga favorit är spray på torrt hår. Faktum är att du ska använda värmeskydd innan varje värmebehandling.
  2. Värm dina lockar ordentligt. Håret formas när det blir varmt och därför måste du se till att värma ordentligt och jämt. Jobbar du med locktång så håll i 5-8sek och jobbar du med plattång dra långsamt.
  3. Låt svalna! Precis som du formar håret när du värmer upp det så fixerar du det när det svalnar. Har du tid sitt och instagrama i några minuter och sedan borstar du ut lockarna
  4. En väldigt viktig del är att våga borsta igenom lockarna för att få det härliga svallet. Har du gjort enligt punkterna, värmt och låtit svalna, så kommer du kunna borsta igenom lockarna utan att dom släpper.

Som vanligt får ni jättegärna fråga oss allt som man kan undra om hår! Lägg en kommentar nedan, eller tagga oss #hårsnack på din Instagram och ställ din fråga. Vi ska göra vårt bästa att svara på allt!

Vill du se alla våra avsnitt på Youtube? Klicka här!

stylingtips

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!