Stylingprodukter och hårvårdsprodukter är en viktig del i min hårvårdsrutin. I avsnittet på min YouTube-kanal visar jag vilka hårprodukter jag använder på min eget hår! Vad använder frisören själv när man själv stylar sitt hår? I klippet berättar jag om alla 10 (!) hårprodukter jag använder.

Jag tänkte berätta om de stylingprodukter och vårdprodukter jag använder i videon för er som är intresserade! Så här kommer listan och givetvis finns det en direktlänk i rubriken till produkten!

Innehåll

Stylingproduker jag använder

Länkarna är reklamlänkar för lyxvxo.shop

1. Olaplex Schampo Nr.4.

Olaplex Schampo Nr.4 är ett milt rengörande schampo som så mycket som ett schampo kan, återfuktar håret. Detta schampot använder jag två gånger och löddrar upp ordentligt för att det verkligen ska bli rent och vara redo för att ta emot allt gott som inpackningarna sedan kommer med.

2. Olaplex Inpackning Nr.3.

Olaplex Nr. 3. Detta är en inpackning för hemmabruk från Olaplex-serien. En inpackning som jobbar med hårets inre struktur och passar mig som är helblonderad utmärkt. Detta är inte en inpackning som ska blandas ihop med en fuktinpackning eller proteininpackning. Det den gör är att den tillför byggstenar i hårets kärna. Vill du läsa mer om Olaplex och dess funktioner klicka här. Men denna inpackningen hjälper mitt hår att bli mer mottagligt för nästa inpackning så att den stannar kvar i håret.

3. Saphira Mineral Mud

Saphira Mineral Mud är en grymt återfuktande inpackning som innehåller mineraler från Döda havet. Dessa mineraler är fullpackade med E-vitamin som är väldigt återfuktande och som för övrigt används mycket i hudvård. Denna inpackning återfuktar håret ordentligt och gör det lent.

4. Amika Velveteen Dream Smoothing Conditioner

Amikas Velveteen Dream Smoothing Conditioner är ett återfuktande balsam som jobbar med ytan på håret. Balsamet jobbar med att släta ut fjällskitet på håret och på så sätt skapa en glansig yta. Dessutom hjälper den håret också att stänga in alla goa molekyler som vi fått in i håret utav inpackningarna.

5. Saphira Mineral Treatment Serum

Saphira Mineral Treatment Serum/Oil är ett serum som jag använder som en första produkt i handdukstorkat hår. Eftersom håret i detta stadiet är som mest ”öppet” innan andra leave-in produkter tillkommer så kommer serumet kunna jobba på djupet. Serumet är också återfuktande, precis som inpackningen och jag läger ca 2 pump i hela mitt hår.

6. Olaplex Leave In Treatment Nr. 6.

Olaplex Nr.6 är en Leave in treatment som eliminerar frizz och återfuktar håret. Detta är en helt ny produkt som jag är helt besatt av. Ca två ärtor i hela mitt hår för att reda ut håret, återfukta och ta bort frizz i upp till 72 timmar.

TIPS! Det går även jättebra att ta ca en ärtas storlek i torrt hår varje dag för lägga på som en dagkräm för håret.

7. Fudge Xpander Foam

Fudge Xpander Fram är en volymmousse som jag applicerar i botten innan jag fönar håret. Jag tar ca en storlek som en golfboll och applicerar jämt. Detta är en mousse som sväller håret maximalt och måste fönas in för att ge effekt.

8. Color Wow Dream Coat

Color Wow Dream Coat är en helt ny produkt som jag provar just nu! Det är en produkt som med hjälp av värmen och att man håller en spänning på håret gör att håret blir mjukt, följsamt och slätt. Dessutom är en väldigt fuktavstötande vilket passar bra eftersom man bor i Växjö aka Sveriges regnigaste stad (enligt mig).

9. Amika The Shield

Amika The Shield är ett värmeskydd i gasform. Detta är en produkt du kan använda i både blött men framförallt torrt hår. Den ger ingen produktkänsla utan förser endast håret med ett värmeskydd och ett fuktavstötande skydd. Detta är en produkt som man ska använda innan varje värmebehandling för att skydda håret på bästa sätt.

10. Amika Un. Done Texture Spray

Amika Un. Done Texture Spray är en produkt som ger textur! Jag använder denna produkt både när jag lockat håret, plattat eller sätter upp håret. Det eftersom den ger en härlig luftighet utan att bli stel i botten.

Alla hårprodukter hittar du på LYXVXO.SHOP!

Yes! 10 hårprodukter och stylingprodukter använder jag i snitt när jag har min hårvårdsrutin. Det kan tyckas vara mycket, men det viktiga för mig är att mitt hår är fint, friskt och glansigt. Jag kommer uppdatera ett inlägg om ”friskt hår” och då kommer ni få se hur mitt hår ser ut när inte alla kosmetiska produkter ligger på. Med alla mina 10 produkter så skapar jag bästa förutsättningarna till att faktiskt vårda mitt hår samtidigt som det ser fint ut. Och ännu viktigare, bara för jag är frisör betyder det inte att jag vet en genväg som jag inte berättar för dig. Jag använder precis samma saker som jag rekommenderar mina kunder. I slutändan har jag ett helt vanligt hår, precis som alla ni där ute! 🙂

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!