Innehåll

En kort herrfrisyr kommer alltid vara inne. Men nu har långt hår varit mode väldigt länge på killar. Om man är redo att kapa svallet, vad ska man tänka på?

Kort herrfrisyr går att variera i all oändlighet. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränsen. 2010 kom trenden med långt hår på killar och alla började febrilt odla ut sina hår. Nu börjar trenden med kort och välfriserat hår komma igen och visst är det snyggt?! En välklippt frisyr kan göra en hel outfit ”on point”. Men vad ska man tänka på när man väljer frisyr?

Vem är du?

Jag tycker att det är viktigt att fråga sig själv vad man själv trivs i och kan tänkas vilja göra för att fixa det på morgonen. Min kund på bilden är en kompis till mig som odlade ut sitt hår redan 2009. Han har alltså under 7års tid haft håret i knut eller utsläppt. Det är lite omställning i att helt plötsligt börja styla håret med vax. Kolla inspirationsbilder och ha en dialog med din frisör om vad som kan tänkas passa.

Prova dig fram

Det bästa med kort hår är att det alltid växer ut om några veckor. Testa ta lite kortare på sidorna med maskin eller ha lite mer längd genom att klippa det med sax. När man har en kort frisyr kan man variera den mycket mer än med långt hår. Som sagt det är bara fantasin som sätter gränserna så se till att VÅGA!

Min kund i stolen tyckte jag var otroligt modig. Han donerade sitt hår och gjorde samtidigt en god gärning! Videon på denna klipp finns på min Instagram @Oliverabobuiescu . Efter att vi hade klippt denna nya frisyr så blev det faktiskt så att vi några dagar senare även färgade håret uppepå silverblont för att ge ännu mer stil och attityd till frisyren. Här hade vi faktiskt Robyns pottfrisyr som inspirationsbild. 🙂

kort herrfrisyr

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!