Innehåll

Hårtrender för killar är lika viktiga som för tjejer. Jag har kollat mycket på Fashionweek Stockholm för att se vad det senaste inom manliga hårtrender är.

Hårtrender är till för att inspirera! Jag vill kunna inspirera även mina manliga läsare. Det är otroligt viktigt att kunna ge kunskap och information till en publik som är mån om sitt utseende och det gäller alla kön. I detta inlägg har jag kollat på Fashionweek från Stockholm och från designern Castor Pullox. Jag tycker denna designern lyfte fram snygga stylingar både i hår och kläder.

4st korta hårtrender

Hatt: Precis som på damsidan av fashionweek så är en av alla hårtrender faktiskt att bära hatt. Även här har utbudet exploderat, men ska man känna sig helt säker i höst/vinter så är det basker/gubbkeps som gäller, gärna i någon jordnära färg!

Propert backslick: Glöm backslicket från 2010, med det långa oklippta i nacken. Nu ska det vara kortklippt på sidorna men uppe på huvudet ska det vara långa längder. Man kan enkelt variera denna look med att låta det ligga helt bakåt eller lägga det lite snett åt sidan. Lättast att uppnå denna frisyr är att föna in saltvattenspray och jobba med en borste. Vill man verkligen step-up kan det inte gå fel med en pomade!

Ruffsig lugg: Är inte en proper frisyr din stil kan du jobba med den ruffisga varianten. Det ska fortfarande var kort på sidorna men nu jobbar vi fram håret i ansiktet när vi fönar det. Även här kan du använda dig av saltvattenspray och har du lockar så är detta en stor fördel! Jobba med antingen en lockcréme eller en mjukare vax för att forma håret som ska ligga ruffsigt framåt.

Pojkfrisyr: Vill man köra på något nytt så ska man helt klart klippa ”pojkfrisyren”. Det ska vara lite halvlångt, se lite propert ut och gärna ha en snelugg som ligger lite i pannan. Här behöver det klippas var 6e vecka för att hålla form och för att det inte ska upplevas som en ”boll” på huvudet. Det krävs en personlighet som gärna tycker om att sticka ut och att man inte har skägg eftersom looken är komplett om man är renrakad i ansiktet.

mno_0513 mno_0175 mno_0072 mno_0705-2

2st långa hårtrender

Naturligt långhårig: Har du långt hår och tycker att det är skönt att bara låta det vara? Se till att ha det genom-klippt och effilerat (uttunnat) så att det är lätt att forma och inte blir tungt. Föna gärna håret med en anti-frizzcréme så att det får lite stöd och inte blir flygigt.

Back-to-the-70’s: All rockers! Ni har håret som alla vill ha! Att bära upp denna typ av frisyr kräver en viss hårtyp och hårmängd, men visst är det ballt! Är du dessutom lite självlockig är det ett stort plus och detta frisyr låter du helst självtorka, antingen med en antifrizzcréme eller lockrprodukt. Glöm inte att göra lite inpackning då och då och även klippa dig regelbundet!

mno_0645 mno_0740

Källa och inspiration: Castor Pollux

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!