Vilket är bästa schampot för dig och ditt hår? Många mina läsare ställer denna frågan till mig och jag tycker den alltid är relevant. Schampo är den produkt som jag upplever flest personer där ute är missnöjda med!

Innehåll

Syftet med schampo

Ett schampo ska tvätta rent ditt hår och din hår botten. Det är så enkelt faktiskt. Däremot så finns det en uppsjö med schampon av en anledning. Det är för att vi alla har olika hår och olika önskemål.

Att välja ett schampo anpassat till ditt hår är A och O. Alla schampon kommer att rengöra ditt hår. Men att hitta ett schampo som rengör ditt hår på bästa sätt är utmaningen! Det är därför viktigt att ta reda på vad är för önskemål du har och vad ditt hår behöver. 

På min Youtubekanal ger jag några tips på vad du kan tänka på när du ska välja ditt schampo. Jag visar också upp vilka schampo jag själv använder. Hur många olika tror ni att jag har hemma? 🙄 

Tips på när du väljer Schampo

  • Tänkt inte bara budget. Ibland måste vi använda schampon som ska ge ett resultat. Som med mycket annat, man får det man betalat för – oftast. Ett hår som är mer behandlat kan ibland behöva både bättre ingredienser och i mer koncentrerad form. Har du ett hår där du har besvär eller problem kan man behöva se sig om efter enbart professionella produkter. 
  • Ta reda på hur ditt hår fungerar. Vad behöver ditt hår? Är det torrt? Frizzigt? Färgat? Detta påverkar ett val av produkt.
  • Vad önskar du för resultat? Du och din kompis har inte samma hår, därför kan ni inte ha samma schampo. Men ni kanske önskar samma resultat? Det tar oss tillbaka till punkt två. Vad behöver ditt hår?

 

Våga testa! Även om det är viktigt att ha ett bra och anpassat schampo så är katastrofen långt borta när det kommer till att välja schampo. Dess huvudsyfte är att tvätta rent. Våga ta hjälp av professionella frisörer och betala då hellre någon krona extra för expertisen. Även om det ofta inte blir jättestora fel av att testa själv så kan det bli dyrare för dig än om du får hjälp med en gång. 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!