Innehåll

Kan man permanenta håret platt?

Det finns idag antifrizz- och rakbehandlingar som hjälper dig så ditt hår alltid håller sig rakt. Idag har vi metoder som är mycket skonsammare och sliter lite eller ingenting på håret.

antifrizz

Hur kan man permanenta håret platt?

Det finns det en produkt som heter Fio Restore som gör att hår blir rakt. Detta är en behandling som görs på salong och direkt efter behandlingen lämnar ditt hår rakt och glansigt. Det är en kräm som man applicerar på håret och som sedan både fönas och plattas in. När man sköjer ur produkten efter den processen så kommer ditt hår hålla sig rakt i ca 3-4 månader innan din ursprungliga form börjar komma tillbaka.

Både en antifriss- och rakbehandling

Antifrizz- och rakbehandlingar är underskattade. Det är så många som går runt och har frizzigt hår och hatar det. Det som är en fördel med att en behandling både kan välja som en antifrizz- eller rakbehandling, är att du som kund kan bestämma hur du vill att ditt hår ska vara. Eftersom FioRestore är en keratinbehandling innebär det att behandlingen innehåller det som är hårets egen byggsten – keratin. Detta gör att håret får minimalt slitage.

Kan man permanenta håret platt hemma?

För att få ett resultat som både är snyggt, hållbart och så skonsam som möjligt bör denna behandling göras på salong. Dels kan man förvänta sig att både kvalité på produkterna och tillvägagångssättet kommer ge dig ett jämt och fint resultat. Men det bästa är såklart att konsultera med frisören i fråga och se vilka produkter som används.

Det finns fortfarande ”permanenta” behandlingar som också gör håret rakt. Vad är skillnaden på en ”permanent rakbehandling” och Fio Restore? Jo, den permanenta behandlingen kommer att göra ditt hår rakt men också göra så att du får utväxt på din permanent. Det betyder att utväxten kommer vara eller se lockig ut när håret fortsätter växa. Fördelen med Fio Restore är att den på sikt försvinner i ditt hår och du slipper dras med en utväxt som inte matchar resten av håret.

Hur mycket kostar en rakbehandling?

En antifrizz- eller rakbehandling tar ca 2-3,5 timmar beroende på hur mycket hår du har. Behandlingen håller i ca 3 månader, men oftast längre. Du tvättar håret precis som vanligt och efter denna behandling kommer du känna att håret är mer medgörligt, mjukare och glansigare. Produkter rekommenderas efter ditt hår men det finns också en produktserie i Fio Restore. Priset på FioRestore från 1000kr/h, med andra ord tar det det en timme kostar det 1000kr, två timmar kostar 2000kr osv. Det är eftersom det tar olika lång tid beroende på hur mycket hår du har.

antifrizzResultat när kunden enbart är fönad både innan behandlingen och efter behandlingen.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!