Innehåll

Varm blond hårfärg är en färg som man ser väldigt mycket av denna höst. Nu ska man skippa dom skrikiga kopparfärgerna och jobba mer med mjuka varma toner.

Varm blond är en hårfärg som kommer mer och mer nu. Då jobbar man mycket med guld och koppar-toner och helst ska det blandas upp med ljusa eller mörka slingor. Det gör man för att få antingen en mörkare eller ljusare variant och det är individuellt. En ton jag vill lyfta fram är ”terracotta”-ton som är en mjuk ton av koppar. Som bilden nedan tycker jag är ett bra exempel på ”terracotta”-koppar. Där vi har en lite djupare botten och sedan blandat ljusa och mörkare, varmare slingor. Vill ni veta mer om ”teracotta”-koppar så kommer det komma ett Youtube-klipp om det inom några veckor. Där kommer jag och Cornelia snackar höstens trender!

image1

Vem passar i en varm blond?

Faktum är att fler än man tror passar i varma toner. Har du utländskt påbrå, så som jag har, klär du med fördel i varma toner. Eftersom man oftast är mörkare i sig själv och därmed har mer varma underliggande pigment (det kommer komma ett inlägg om det), så blir det så naturligt.

Personer som är rödlätta (både ljusa och mörka) har också en fördel med att passa i varma toner. Här behöver man absolut inte vara rädd för varma pigment eftersom man ofta är lite rosa i hudtonen. Om du är rosa i hudtonen så är det viktigt att man vet om att kalla färger förstärker din rosa ton i ansiktet. Är du bara ljus i hyn tycker jag att du antingen kan ha kalla färger eller så kan du våga ge dig på varma toner. Jag personligen tycker att om man är ljus i hyn så funkar varma toner jättebra, det ger en helt annan värme i ansiktet och kan vara skönt att ha på hösten och vintern.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!