Innehåll

Sliter hårfärg på håret och är toningar skonsammare än att färga håret?

Sliter hårfärg på håret och är det som många tror, skonsammare att tona håret? Det är inte riktigt sant eftersom det nog inte är så många som egentligen vet skillnaden på toning och på färg.

Skillnaden på toning och färg

Det är en väsentlig skillnad på toning och färg. Sedan finns det en såkallad hybrid som heter lättfärg också känt som intensivtoning. Detta är ett preparat som är mellan toning och färg och därför jobbar den också lite olika. 

I ett utav mina blogginlägg skriver jag en mycket längre inlägg om just skillnaden på toning och färg

Vilken hårfärg sliter minst på håret?

Det som är viktigt att ha med sig när man pratar om hårfärger är att nästan alla hårfärger sliter mer eller mindre på håret. När man förändrar en färg i håret så skapar man ett visst avtryck i håret som aldrig kommer gå bort. Givetvis ger alla olika grad utav avtryck och få produkter ger inget så kallat avtryck. För att pigment ska kunna fästa i håret måste man svälla håret och när man sväller håret så sliter man också på håret. 

När jag pratar om slitage på håret tycker jag om att använda liknelsen att man öppnar eller sväller håret. Det man måste veta är att om man använder en kemisk produkt kommer man sällan ifrån att man öppnar eller sväller håret. Produkten måste göra det för att kunna ge dig det resultat du vill ha. 

Hur mycket sliter intensivtoning på håret?

Eftersom intensivtoning är en hybrid på toning och färg så kan man säga att det finns ett visst slitage i en insteivtoning. Intensivtoningar är dyktiga på att både färga in och täcka grått hår och det gör att det sväller håret för att kunna få in pigmenten i håret. Det betyder att det lämnar ett visst avtryck i håret och med det sagt betyder det att det sliter på håret eftersom de öppnar och sväller håret.

Vilken hårfärg sliter minst på håret?

Ja då kan man fråga sig, vilken hårfärg sliter minst på håret? Då är det faktiskt bara rena toningar som liter minst på håret. När jag skriver toning betyder det att det är en produkt som redan kommer med klara pigment. T.ex en färgbomb är faktiskt vad som egentligen är en ”toning”. Denna produkten blandas inte ihop med något och kan inte förändra din färg mer än nyansen. En sådan produkt brukar sitta 4-8 tvättar och din vanliga färg är sedan tillbaka. En riktigt ”toning” kan t.ex inte täcka grått hår eller färga ett blont hår mörkt. 

sliter hårfärg

Sliter avfärgning på håret?

Sliter hårfärg på håret och är t.ex en avfärgning en hårfärg? Avfärgning går under kategorin blekning och jobbar på ett liknande men ändå annorlunda sätt på håret. Avfärgningens ska ta bort pigment medans färg har som uppgift att både ta bort en del pigment men framförallt att färga in. Avfärgning sliter mycket på håret och man bör veta vad man gör när man jobbar med denna produkten!

I mitt inlägg kan du läsa mer om avfärgning.

På min Youtube kanal kan du också se ett klipp där jag pratar om vad som sliter på håret!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!