Innehåll

Idag tänkte jag svara på lite frågor och funderingar på hur man går tillväga för att bli blond och hur lång tid det egentligen tar? Kan man bli blond på en gång?

Att bli blond är ett stort projekt som jag tror att många rycker axlarna till och tror att det går att göra på en gång. Att bli blond från ett mörkt utgångsläge innebär ALLTID varma pigment. Vill man upplevas så ljus som möjligt så måste det finnas lite värme kvar i färgen. Varför? Jo, för att ju mer kalla pigment du lägger in i färgen desto mörkare kommer din blonda färg att upplevas. Ju mer varma pigment du har underliggande desto mer kalla pigment krävs för att det ska se kallt ut.

201641310172344221163640_sbig-2 2016080919000841140_sbig

Som ni ser i bilderna ovan så upplevs den ”gråa” färgen väldigt mycket mörkare än den mer ”vitblonda”. Men faktum är att båda färgerna är i grunden lika ljusa men sedan är det hur mycket man låtit den kalla toningen sitta, och i slutändan slå över och bli grå.
När man ljusar upp ett hår från mörkt till ljust så får man alltid med sig såkallade underliggande pigment. Dessa pigment har alla hår naturligt i sig, mer eller mindre. När man dessutom har ett hår med kosmetisk färg i (hemmafärg, tonig, ”permanentfärg” eller dyl.) så finns det ännu mer varma pigment och dom kosmetiska pigmenten är ALLTID svårare att få bort än naturligt varma pigment, alltså dom varma pigment som finns i håret från början.

20160809091223785211163640_sbig

Som ni ser på bilderna ovan så har jag mig själv som exempel.

Jag var väldigt mörk i mig själv, särskilt i botten. Min första centimeter hade jag min egen utväxt och resten är en kosmetisk färg. Mellanbilden är efter en avfärgning och man kan ju säga att håret är i detta läget så avskalat det kan bli och det är dom pigmenten som i grunden ger dig din mörka färg. Efter avfärgningen gjorde vi en keratinbehandlingen som tog bort frizz och drog ur ännu lite till färg, för att sedan ge sig på att slinga hela håret. Med denna färgförändring var jag beredd på att klippa av ca 10cm av mitt hår som var i en jättebra kvalité eftersom jag ville ha en kort frisyr. Skulle jag inte klippt av så mycket hade jag INTE kunnat bli så blond på en gång.

Denna process tog för mig och mina fantastiska kollegor 7 timmar att slutföra! Man kan säga att jag satt tre sittningar på en dag och det är mer än vad vi rekommenderar men eftersom vi är frisörer så har vi svårt att hitta tid hos varandra 😂 Så när man väl får sitta i stolen så passar man på att göra en hel makeover!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!