Innehåll

Hårfärgen påverkas och ser olika ut i olika ljus. Det är viktigt att veta i vilket ljus din inpsirationsbild är tagen för att få rätt färg.

Ljuset påverkar hur hårfärgen ser ut och upplevs för ögat. Färg fungerar så och det gäller allt oavsett om det är hår, kläder eller målarfärg. Det är många som kommer med sin inspirationsbild och så är de ett klockrent studioljus på bilden. Hur ska man då göra för att få en realistisk förväntan på sin färg?

Utgå ifrån vilken miljö du själv visas i

Ibland säger kunder att dom inte trivs med sin röda skiftning på sin bruna färg i solen. Men hur många gånger står du i direkt solljus? Ibland kommer kunden med ett omslag på en kändis och säger att det är en färgen man vill ha, och jag ser bara ett studioljus. Hur ofta står min kund i framför en kamera i studioljus? Det är frågor både kunden och jag måste ställa oss.

Man måste ta upp en realistisk bild av hur färgen kan se ut på inspirationsbilden. Och precis som vi har pratat om innan vad det är man tycker om med bilden. Kanske är det bara dom ljusa topparna som kunden ser och tycker om eller är det den mörka botten pga den mer mörka miljön som bilden har? Hur man än väljer sin färg är det viktigt att den blir rättvis i det ljus man vistas mest i.

Sedan är det väl lite så med att man analyserar mest själv om hur ens hår ser ut i vissa ljus. Och vissa ljus ser hårfärgen jättekonstig ut i och det är bara så det är. Det går inte att göra alla ljus till lags. Kanske är det viktigare att håret ser snyggt ut i dagsljuset än i ett dunkelt badrum? Eller vad tycker ni?

Nedan är det samma hårfärg men ena sida var mer i ett neutralt dagsljus medan den andra är i direkt solljus.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!