Innehåll

Pravana är ett amerikanskt märke som kom till Sverige för bara något år sedan. Guy Tang är en världskänd frisör genom sina färgningar. Han är enligt mig killen som satte märket på kartan och fick oss alla att vilja testa denna färg.

Pravana har funnits sedan 2004 och är ett proffesionellt hårvårdmärke. Det finns fortfarande inte jättemycket att få tag på i Sverige. Men med tanke på Guy Tangs stora genombrott på sociala medier har efterfrågan på färgen varit stor. Givetvis ville jag prova denna färg som alla snackar om!

Det är detta som gör att man behåller glöden i yrket! Det är så otroligt roligt att prova nya grejer och testa blandningar. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt!

Balayage-blekning

Guy Tang är otroligt duktig på denna teknik och det känns som kan han använder det till allt! Blekningen är lite tjockare i konsistens och väldigt lättapplicerad. Balayage är ett sätt att få mjuka slingor och görs på frihand. Balayage är som tidigare nämnt inte en färg i sig, utan en slingteknik. Idag använde jag mig av denna teknik på min kund som vi tidigare har helblekt. Idag ville vi få en naturligare känsla och även prova den nya ChromaSilk-toningen.

pravana

ChromaSilk Express Tones

Det är dessa toningar som har fått en att upptäcka Pravana från första början. Det är glansiga och sjukt snygga toningar som man använder efter man har blekt håret. Givetvis måste man inte göra balayageteknik för att använda dessa toner. Utan det viktiga är att man bleker upp håret tillräckligt ljust för att det ska fästa. Dom finns i 8 olika nyanser och är så sjukt glansiga! Jag gjorde en egen liten mix på min kund idag. Jag blandade ”natural” och ”beige” och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Vilken är din favorit?

pravanapravana

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!