Innehåll

Är du ute efter en ny hårfärg? Då är detta är checklistan över saker du bör fundera över innan du gör det och vad du kan tänka på innan du dyker upp hos frisören!

En ny hårfärg kan betyda en ganska stor förändring och man vill inget annat än att det ska bli så bra det bara går. Eller hur? Men det finns en del saker vi frisörer vill ha reda på när du sätter dig i stolen hos oss för att vi ska kunna göra dig nöjd.

Frågorna vi behöver få svar på

Vill du bli ljus eller mörk? Hur ljus? Hur mörk? Ha hellre för många bilder så att du och frisören kan diskutera fram till vad som skulle passa just dig. Ju mer du kan visa vad du tycker om desto bättre. Att sätta sig i stolen och säga: ”Gör vad du vill”, funkar inte om frisören verkligen inte får göra vad den vill!

Ta med bilder som visar hur håret ser ut när det ligger på ryggen och en som är framifrån.
Ibland så kommer man med en bild som är supercool och stylad. Håret flyger och modeller ser supersnygg ut. Fråga dig själv, kommer du ha håret precis som på bilden du visar?

I bilderna medan är det samma modell med samma färg men som ni ser så ser färgen olika ut i olika vinklar, sken osv.

T.ex detta är inte en bra bild att ta med så den inte alls berättar för frisören om vilken typ av färg det är. Dessutom kommer du som kund inte ha håret såhär till vardags.
Detta är en bra bild då man får ett ansikte till hårfärgen och kan avgöra ifall detta är något som också skulle kunna klä dig. Men på denna bilden ser färgen mörkare ut än bilden nedan.
Detta är en bra bild eftersom man får se längden på håret och även se färgen. Men som ni ser så blir ljuset också olika beroende på vinkel och hur mycket ljus man tillsätter. Det påverkar också hur din färg kommer upplevas. Vill man ha det mer som den första bilden eller andra bilden trots att färgen är densamma?

Budget? Hur mycket pengar får behandlingen kosta? Hur ofta vill du gå till frisören? Hur mycket pengar kan du tänka dig att lägga på produkter?
Frågor som är otroligt relevanta! Vissa färger kräver mer underhåll. Är du redo att gå så ofta som krävs? Vissa färger är enklare att underhålla, är det en sådan färg du är ute efter? Jag tror att det är viktigt att man gör upp en budget för sig själv i hur mycket pengar man kan tänka sig att lägga på sitt hår i månaden och sedan utgå ifrån det. Men tumma inte på kvalité av frisör för att kunna ha råd att gå oftare. Det brukar inte löna sig i det långa loppet.

Fråga frisören om vad just DU skulle passa i.
Bara för att din kompis har en hårfärg betyder det inte att du kan ha samma hårfärg. Det går såklart jättebra att fråga om råd men ibland behöver frisören ha ett hum om vad det är du vill ha. Om inte någon av dom bilder du tar med dig tilltalar dig till 100% så försök komma överens om vad som skulle kunna vara din grej.

Här kommer mitt Youtube-klipp om du vill veta fler utav mina tips!

Glöm inte att följa mig på instagram: @olivera.bobuiescu
Där kan du följa och se dom jag gör till vardags och vad jag hittar på när jag jobbar som utbildare.

Tack för att du kikade in hos mig och hoppas du fick med dig något användbart till ditt nästa frisörbesök!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!