Innehåll

Min nya hårfärg är helt magiskt! Sist jag färgade håret var i januari så det var väldigt skönt att få håret fixat nu!

Mina nya hårfärg är fortfarande en blond. Men denna gången ville jag ha en lite mer naturlig look. Jag helblonderade mig i ca 2 år och det har jag trivts jätte bra med. Men den stora utmaningen var att hinna få tid till att gå och färga håret var 5e (!) vecka.Med min nya hårfärg kan jag nu gå nästan 10-11 veckor utan problem så det känns väldigt bra! Dessutom är det mycket enklare att hålla denna färgen både jämn och kall. När jag helblonderade mig så var jag tvungen att gå så ofta för annars var det svårt att hålla färgen jämn.

I klippet kan du se både hur det såg ut innan vi färgade och hur det ser ut efter vi färgade!

För er frisörer där ute så kan det kanske vara intressant att veta vad jag färgade mitt hår med?

Eftersom jag var helblonderad sedan innan så slingade vi det en gång i januari för att mjuka upp skarven lite. Även om inte kanten var lika hård som den varit så fann det ändå lite att jobba med i vår fade-teknik.

Steg 1.
Vi la först slingor diagonalt i benan/övre partiet av håret för att bryta upp kanten. Till det använde vi KC 9+ blekning med 6%

Steg 2.
I nacken och upp till nedre kronområdet så la vi Optima som en rootsmugde. På så sätt behövde vi inte blondera några slingor i nacken och det ger ett fint djup till färgen eftersom vi ville ha lite av en ”bottenfärg mellan slingorna”.

Steg 3.
Vi fortsatte pensla rootsmudgen mellan slingpaketen OCH fyllde på med blondering i paketen så det blev maximal uppljusning.

Färgen till Steg 2 och 3 var Optima: 2 delar 7B + 1 del 7A med 1,5% med verkningstid 20 min.

Steg 4.
Sköljde ur hela färgen och schamponerade ordentligt.

Steg 5.
Nyansering över hela håret med Optima: 2 delar 9PA + 1 del 10PA + 1 del 9A med 1,5% i 10 minuter i botten först och sedan några minuter på längderna.

Visst blev det bra!!  

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!