Innehåll

En grå hårfärg är har varit populärt länge. Men nu börjar det bli trendigt att låta det slå över till det mer blå hållet. Hur går man tillväga för att få den färgen? Hur underhåller man den?

Grå hårfärg har länge varit trendigt, det kallas även ”granny”-hair. Men nu börjar modet gå mot att låta det slå över lite mot det blå och ibland nästan lite grön-blå hållet. Det är himla cool effekt men det är inte helt lätt att uppnå denna färg. Man måste bleka upp håret till en väldigt ljus blond först och sedan färga in med mycket blåa pigment.

Såhär såg min kund före sin behandling. I detta fallet ville min kund ha en mörkare botten och ljusare grå-blå längder. Vi hade en inspirationsbild att gå efter och det är väldigt bra att ha det så man vet vad man ska göra. Välj gärna en bild som kanske jag eller någon annan på salongen har gjort, då vet man att dom är oredigerade. Så vi började med att lägga en mörkare och kallare bottenfärg och sedan blekte vi upp hennes längder. Trots att hon var ljus i sig själv krävs det att man är väldigt vit-blond för att det ska slå över så pass mycket att det upplevs blå-grått.

image1-2

Hur underhåller man en grå blond hårfärg?

Eftersom man måste mata in så pass mycket kalla blåa pigment behöver man jobba med silverprodukter. Gröna, blåa och violetta pigment är dom pigment som man använder sig av när man vill få fram kalla färger. Dessa färger finns inte naturligt i håren och måste därför tillsättas hela tiden för att färgen ska hålla. I detta fall måste man använda silverschampo, silverbalsam och leave-in med kalla pigment, och helst låta det sitta. Det kan inte bli för mycket kalla pigment i denna typ av färg. Annars kommer man uppleva att färgen tvättas ut väldigt snabbt! Att rekommendera är hela Fudge Clean Blonde-serien och finns att köpa hos oss på LYXVXO.

Här kommer slutresultatet, visst blev det snyggt!

image1

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!