Innehåll

Vad som krävs för att få en fin grå hårfärg?

En snygg grå hårfärg är nutidens stora trendfärg som kommer och går. Men jag är helt övertygad om att den kommer att bestå! Men jag har tjejer som hela tiden skriver och frågar om det är möjligt att få det? De är väl bara att färga in? Hur enkelt är det egentligen att få en grå färg?

För att man ska få en snygg grå måste man först och främst gå till någon som kan sin färglära. Jag ser för många som går ut blåa i huvudet i hopp om att det ska ”släppa”. Hela grejen med att vara gråblond är att få de blåa pigmenten att slå över och skölja precis innan de blir blått. Men något kunder inte vet att man oftast måste bleka upp håret och få det väldigt ljust innan man kan lägga på dessa pigment. Ska man få en riktigt snygg grå ska man egentligen vara platinablond som är ett perfekt utgångsläge.

Varför är grå en så svår färg?

För att blåa och violetta pigment (som är det vi använder oss av när vi vill ha kalla färger) släpper otroligt snabbt från håret och är nästintill obefintliga i våra hår naturligt. Skulle jag känna att jag inte skulle lösa en så kall färg som min kund önskar hade jag hellre nekat eller försökt hitta ett mellanting. Man får aldrig heller glömma att en gråblond färg upplevs ALLTID mörkare än en guldblond.

Bilden nedan är ”samma ljushetsläge”, alltså lika ljusa, bara att vänstra tofsarna är kalla och högra varma. Visst ser de gråa mörkare ut?

20151012955456391163640_sbig2015101295547271163640_sbig

201510129595016601163640_sbig

Kan man få en gråblond hårfärg hemma?

Det krävs en otrolig precision att skapa en grå färg och helt rätt utgångläge. En grå färg är uppbyggd på blå pigment och om man lägger den på ett hår som t.ex är för gult kan det lätt bli grönt. Det eftersom gul+blå=grön. Det är enkel färglära när det väl kommer omkring. Däremot kan det vara en god idé att färga först hos frisören och sedan fortsätta underhålla färgen hemma för att den ska hålla sig snygg hela tiden. Eftersom det finns väldigt lite blå pigment i våra hår (nästan obefintligt, dom försvinner inom 1 minut från det att du börjat bleka håret) så måste man underhålla en grå färg hemma.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!