Kan man få bort gult hår? Ett gult hår kan vara besvärligt av många anledningar. För att bli av med ett gult hår behöver man ofta hjälp utav en frisör.

Inlägget innehåller annonslänkar från Lyko.com och Lyxvxo.shop

Innehåll

Hur får man bort gult hår?

Att håret blir gult eller till och med orangea efter blekning är helt normalt. Håret blir gult eller någon annan varm färg eftersom håret innehåller dessa pigment. När man då ljusa upp håret så exponeras dessa pigment. Alla hår innehåller varma pigment, mer eller mindre och alla hår får någon form av gul färg.

Man kan få bort gult hår på två sätt. Antingen bleker man mer eller så nyanserar man bort det. Skillnaden på dessa två metoder är att blekningen tar bort det gula och nyanseringen döljer det för stunden.

I min video på Youtube förklarar jag kort om hur man får bort gult hår.

Få bort gult hår med blekning

Det finns två sätt att få bort ett gult hår och ena sättet är att bleka håret igen. Detta är dock något som jag rekommenderar dig att tänka noga igenom. Ditt hår har blivit gult eftersom du blekt det, tänk noga igenom om ditt hår orkar en omgång blekning till. Jag rekommenderar aldrig någon att bleka sitt hår hemma eftersom det är svårt att hålla koll själv, men alla är berättigade till att ta ett eget beslut. Tänkt på att om håret tog mycket stryk efter första blekningen så kan det efter andra få en riktigt dåligt kvalité. Givetvis kan man också bleka håret hos frisören. Då minimerar man ofta riskerna för att håret ska bli gult från första början.

Sedan är det också viktigt att tänka på att det är näst intill omöjligt att bleka håret så det blir vitt. När håret fått så mycket blekning så det blir vitt, ja då sitter det sällan kvar på huvudet heller…

Få bort gult hår med nyansering

Nyansering kallar jag ibland också för ”ett filter”. Detta är relativt svårt att göra på egen hand eftersom man behöver ha en viss kunskap om vilka färger som kompletterar varandra för att det ska bli snyggt. Men med hjälp av nyansering så tar man alltså bort det gula genom att lägga en annan färg på så att ögat inte uppfattar det gult längre. Detta är dock inte en permanent lösning eftersom nyansering med tiden släpper från håret. Det spelar ingen roll vilket märke eller vilken frisör du går till, denna metod är inte permanent.

Bild 1. Kundexempel där kunden väntade 8 månader på att komma och färga håret. När håret var nyfärgat var det en kall blond färg, över tid har håret blivit gult. 
Bild 2. Färgen efter att hon varit på besök hos mig. 

Håret blir gult med tiden

Något som många inte tänker på är att alla hår blir gula över tid. Detta betyder att om det är tillräckligt längesen du färgade håret så kommer dina varma underliggande pigment komma fram. Det finns ingen färg som lever permanent i håret. Att håret blir gult med tiden beror på en hel del olika faktorer, och de flesta rår vi inte ens för. Håret blir t.ex gult bara av att gå ut en solig dag. Eftersom solens strålar tillsammans med luften skapar en oxidation i håret så blir det med andra ord en mycket, mycket svag blekning.

Håret blev gult hos frisören?!

Bara för att frisören lägger på en blekning betyder det inte att frisören också kommer stöta på dessa varma pigment. Håret blir gult utav alla kemiska produkter oavsett vem som lägger i det eller vilket märke som används. Skillanden är förhoppningsvis att frisören vet vad den gör! Frisören ska veta när blekningen bör sköljas och vad man bör lägga för nyansering på för att få det snyggt!

Tänk dock på att om du ska gå från en svart färg till en blond färg så kommer du inte undan att håret går igenom ett såkallat ”varmt stadie”. Det är näst intill oundvikligt. Däremot så kan man få en färg som är acceptabel och fullt gångbar även om den inte blev så kall och blond som man önskar.

Håret direkt efter blekning när det enbart är sköljt på en utav mina kunder. Detta är alltså helt normalt att det ser ut efter en blekning och innan nyansering. 

Produkter som tar bort gult hår

Det finns flera produkter som hjälper till med att bevara ett hår kallt eller att faktiskt ta bort gula pigment. Jag tycker att produkterna funkar bäst om håret är mer åt det gula håret snarare än åt det orangea. Jag tycker också håret blir bäst om man använder dessa produkter som underhållsprodukter snarare än för att rädda upp en misslyckad färgning. Här kommer mina favoriter!

Inlägget är reklam för Lyko.com och Lyxvxo.shop och innehåller annonslänkar.

Silverschampo

Silverschampo är ett schampo som innehåller kalla pigment. Du kan använda produkten som den är eller varva med ett vanligt schampo och bara använda silverschampot vid behov. Ett silverschampo bör användas enligt instruktioner och inte sovas med över natten då det kan göra att håret upplevs torrt. Silverschampo öppnar upp fjällskiktet i håret för att tvätta rent och därför kan det bli en ojämn färg om produkten ligger i för länge. Följ anvisningarna på produkten.

 

Kevin Murphy Blond Angel Wash

Detta silverschampo hjälper till att underhålla en redan kall färg. Perfekt för dig som vill behålla din platina blonda färg under lång tid. Innehåller främst violetta pigment vilket håller ljust gula toner borta utan att håret blir för mörkt.

 

Loreal Serie Expert Magnesium Silver

Ett silverschampo som är lite mer intensivt. Detta schampo har starkt kalla pigment och kan därför användas på de flesta hår som slår åt ett gult hår. Bör dock inte användas allt för ofta eller låta sitta för länge då dess pigment är åt det kraftigare hållet. Kan med fördel användas varje tvätt om du har ett väldigt gult hår.

Four Reasons Toning Schampo Platinum

Ett vegansk silverschampo som passar de flesta blonda hår som behöver en uppfräschning med kalla pigment. Ett schampo där man inte behöver vara rädd att färgen ska slå i lila eller blått. Färgen på silverscahmpot ser ut mer åt det bruna hållet när man får ut den ur förpackningen vilket gör att du minimerar risken av att håret blir lila.

För att handla Four Reasons Toning Schampo Platinum, Använd gärna min rabattkod ”OLIVERA10” och få 10% på ditt köp.

Silver inpackning

Silverinpackningar eller balsam är att använda i samband med silverschampo eller helt utan. Silver inpackningar är inte lika intensivt pigmenterade men kan ge mer kontroll på hur färgen faktiskt kommer att bli. Ofta vårdar dessa inpackningar och lämnar håret både glansigt och mjukt!

Revlon Nutri Color 821

En färginpackning som är en kall beige. Lämnar håret mjukt, glansigt och du kan med fördel blanda ut den med vanlig inpackning eller balsam för att styra hyr mycket pigment du vill ha.

Många tror att allt både bara så blått eller så lila som möjligt för att ge bästa resultat. Det är inte alltid fallet. Hårfärger är mycket mer komplexa än så och jag själv använder väldigt ofta lite guldiga pigment när jag gör färgkorrigeringar. Det är en enorm skillnad på konstgjort guldiga pigment och hårets egna guldiga pigment som vi ser som gula.

Four Reasons Toning Treatment Silver

Detta är en ljus inpackning där du inte behöver vara rädd att håret ska bli lila eller blått. En mycket vårdande produkt som ger ditt hår glans och en ny fin nyans. Bör användas på hår som är mer åt det ljusgula hållet eller för underhålla utav en redan kall färg.

För att handa Four Reasons Toning Treatment Silver, Använd gärna min rabattkod ”OLIVERA10” och få 10% på ditt köp.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!