Innehåll

I dagens avsnitt av Hårsnack lyfter vi frågan om vad skillnaden är på olika hårfärger/hårpreparat. Vad är skillnaden på toning, permanentfärg, färgbomb?

Hårfärger och olika hårpreparat är något nästan alla mixtrat med hemma. Men det man egentligen vad det är man lägger i håret? Fel produkter och dålig kunskap om dom kan ge förödande konsekvenser, som inte ens frisören kan rädda.

I dagens avsnitt tar vi upp skillnaden mellan dessa preparat och hårfärger. Vi hoppas att det kommer ge er en inblick i hur det faktiskt funkar och förstå att det krävs lite kunskap bakom användning av dessa preparat. Man skulle ju inte stoppa i sig vilket piller som helst om inte läkaren sa det, eller hur?

Varför står de saker på paketen som inte är sanna?

Varför står det toning om det inte är det? Ja det kan man fråga sig. Toning är i sig ett luddigt begrepp. Tyvärr är de allt för många som ”tonar” sitt hår i tron om att det kommer släppa efter 10 tvättar. Och så gör det inte det. Faktum är att stå fort du blandar två grejer i paketet har du börjat öppna upp ditt fjällskikt i håret för att transportera in pigment. Det tänker inte många på. Du skapar en historik på håret som kräver en blekning för att ta bort pigmenten (om du gjort det mörkare). Och har du tonat håret ljust eller täckt dina gråa hår? Det är också en indikation på att det är en färg du använder. Toning inte har kraft till att utföra dom två grejerna.

Det är en hel vetenskap när det kommer till hårfärg. Det finns en anledning till att vi gått en frisörskola med färglära i 3 år. Vi lägger dessutom stora pengar varje år för att utbilda oss vidare i färg och allt annat som rör vår verksamhet. Trots det kommer vi aldrig vara fullärda inom yrket och jag tror inte att jag stött på alla scenarion i yrket än. Jag tycker det är konstigt att det ens får säljas ute i butik! Det är ju precis som att man skulle släppa medicinerna helt fria.

Man hör ju om hur folk har lagt färg efter färg på sina hår för att första gången inte blev bra. Det kan ge otroliga allergiska reaktioner och förstöra huden på huvudet helt. Allt man lägger mot huden ska utföra under kontrollerade former!

Hoppas ni tycker avsnittet och inlägget är tänkvärt. Vi gör detta för att vi vill lära er och få er att förstå hur mycket jobb och kunskap man måste ha för att faktiskt få vara frisör. Vi älskar vårt jobb! Därför tycker vi att det är viktigt att förmedla den informationen vi sitter på till er.

hårfärger

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!