Hårfärg är något vi frisörer jobbar med dagligen. För oss är det helt självklart hur färg fungerar! Vi har dock insett att ni därute inte vet det och därför har vi gjort ett ”Hårsnack”-avsnitt av det!

Hårfärg ett ett väldigt brett ämne. Därför kommer detta ämne sträcka sig över tre avsnitt och idag börjar vi med ”grunden till färg”. Vad färg är uppbyggt på för pigment och varför det blir som det blir när vi t.ex. bleker på hårfärg. Vi diskuterar ljushetslägen, färgstjärnan och underliggande pigment. I detta avsnitt får du som läsare/tittare en inblick i hur vi frisörer jobbar med färg och hur vi tänker kring ämnet färg. Saker som är så självklara för oss!

Nästa avsnitt kommer vi prata om blekning och gången efter det om de olika färgtyperna (permanentfärg, toning etc.) Finns det något du vill att vi ska ta upp då? Kommentera gärna! Inga frågor är för dumma!

Vill du se alla avsnitt av hårsnack? Klicka här!

hårfärg

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!