Innehåll

Hårprodukter som jag använder till en kall hårfärg

Hårprodukter är en hel djungel. Men de är viktigt att använda hårprodukter som är anpassad till dig och din färg. Idag tänkte jag ta upp och prata om produkter som är bra att ha till en kall hårfärg.

Rätt hårprodukter är A och O. Det finns ju anledningar till att vi rekommenderar de produkter vi gör och att vi jobbar med de märken vi gör. Hade Ica’s hårspray och Coop’s schampo varit så bra så hade vi också satt upp dom på hyllan, tro mig. När vi jobbar skapar en färg vill vi lyfta den färgen så mycket som möjligt. Därför jobbar vi med produkter som är anpassat till dig, din färg och dina vardagsrutiner.

Det är ytterst viktigt för oss att det passar dig och din livsstil och därför frågar vi alltid vad du använder och vad du själv gör med håret. Dock är det väldigt vanligt att kunder inte är nöjda med sina hår för att man tycker det är platt och livlöst. Men sedan vill man inte heller stå och föna håret och använda ett volymmosse. Då är det tyvärr inte mycket man kan göra åt det, för det är det som krävs för att få t.ex. volym.

Fudge Silverschampo, Silverbalsam och Silvermousse.

Men idag ska vi prata om silverprodukter. Alltså silverschampo, silverbalsam och silvermousse. Silverprodukter är hårprodukter som innehåller blåa och violetta pigment. När vi skapar en kall hårfärg tillsätter vi blåa, violetta och i vissa fall gröna pigment. Dessa pigment finns inte naturligt i håret och det är därför det är så svårt att hålla en kall färg. När man använder silverprodukter hemma så fyller man på dessa pigment som vi frisörer har tillsatt i håret. Silverprodukter är inte bara för blondiner! Om man är brunhårig och vill behålla en kall ton så måste man använda silverprodukter. När vi rekommenderar detta är det ytterst viktigt att följa dessa rekommendationer eftersom toningen successivt släpper. Ibland tar det inte mer än två tvättar innan det överskott av kalla pigment tvättats ur och färgen upplevs guldig.

dsc_0002

”Silverprodukter är det enda sättet att hålla en kall färg hemma. Tyvärr håller inga kalla toningar 6 veckor som man kanske tror. Blå och violetta pigment är de känsligaste pigmenten eftersom de inte finns naturligt i våra hår”

Nedan har vi färger som behöver silverprodukter. Alla bilder är oredigerade! Det är viktigt att ni vet om det med mina hårbilder eftersom de inte är en självklarhet ute på sociala medier!

image2 image1 20160810144628458151163640_sbig 2016-03-24-13-00-07

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!