Innehåll

Med olika slingtekniker kan du skapa nytt liv i ditt hår. Idag vill jag visa lite nya hårfärger som jag gjort som kan inspirera till att kanske uppdatera din hårfärg? Nu är det väldigt inne att jobba mycket med slingor, både i folie och på frihand.

Idag vill jag visa två hårfärger som är med olika slingtekniker. På båda mina kunder har jag jobbat med slingor på och visst är det fint att man kan få så olika resultat? Slingor fungerar att jobba med både på ljusa och mörka hår. När man jobbar med slingor kan man väldigt enkelt ändra sin färg från gång till gång, vilket gör att det aldrig blir likadant.

Olika typer av slingor, balayage eller folieslingor?

Som jag skrivit i några andra inlägg så finns det väldigt mycket olika typer av slingor. Dessutom kan du jobba med dom på olika sätt för att skapa olika dimensioner i håret. Om du är sugen på att läsa om vad skillnaden på folie och balayageslingor är, klicka här!

Det är inte på något sätt fel att jobba med både balayageteknik och folieteknik. Det beror helt på vad önskemålet för slutresultatet är. Jag tycker det är jättefint att blanda slingtekniker för att skapa olika resultat. Det viktiga är att man förstår skillnaden på de olika teknikerna och hur resultatet blir. Var inte rädd att fråga mig eller den frisör du går till om hur det blir på just ditt hår!

Två slingtekniker, två olika resultat

På min första kund har jag jobbat med folieslingor och dessutom placerat dom på ett sätt för att få lite mer markanta slingor i det mörka håret – utan att det ska bli randigt. Det är viktigt att förstå, för att få olika kontraster på slingor så måste man också göra dom lite mer tydliga. Annars blir resultatet helt annorlunda

På min andra kund har jag jobbat med en balayageteknik i folie och en på frihand. Här har jag alltså blandat tekniker. Jag har tänkt mycket på hur jag ska göra för att få en mjuk men ändå slingad känsla. När man både gör i folie och på frihand så får man lite av varje teknik.

Hur brukar ni få erat hår färgat? Vet ni det? Skriv gärna en kommentar 🙂

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!