Innehåll

Årets trendiga hårfärger 2020

Det vi ser som trender i årets hårfärger 2020 är färger som vi ser gör en comeback. I år handlar det om att håret ska vara glansigt, se friskt ut och framförallt anamma en varm ton igen. 2018 och 2019 handlade om kalla färger som gärna skulle slå över mot det grå hållet. 2020 ser vi mer guldiga toner som gör att håren återfår en glans och ser friska ut.

Populära hårfärger 2020

Nudeblond, honeyblond, pasteller i alla dess former och den snygga moneypiece är det som trendar när vi tittar på nya hårfärger för 2020. Vilken blir din nya favorit?

Hårfärgen: Nudeblond

Tillhör du gruppen som alltid haft en kall hårfärg? Då är det dags att tänka om. Men det kan också vara enklare sagt än gjort. Om du är rädd att inte trivas i en varm hårfärg kan Nude Blond vara färgen för dig.

En Nude Blond är en typ av beige hårfärg som drar lite mer åt det kalla hållet än åt det varma. Den är varmare än en kall blond men inte så varm som en guldblond. Passar perfekt till dig som vill prova något nytt men ändå vill hålla dig inom den kalla skalan av hårfärger.

hårfärger 2020

Nude Blond

Hårfärgen: Terrakotta

Den nya hårfärgen 2020 är Terrakotta. Den rödbruna färgen ser vi både i inredning, mode och givetvis i hårfärgerna. Terrakottafärgen går att variera till att man kan ha färgen i skiftningar i form av slingor men också såklart som en hel färg. Man kan ha den både ljus och mörk och framförallt kommer färgen ge lyster och liv till ditt hår och din hårfärg.

Min personliga favorit är att jobba med färgen i slingor och blanda flera olika varianter så håret får mycket liv. T.ex kan man ha en mörkare bottenfärg som är terrakottafärgad för att sedan ha ljusare slingor som också går i samma färgskala.

hårfärger 2020

Hårfärg Terrakotta

Hårfärgen: Honey Blond

För dig som är reda att byta ut din kalla blonda hårfärg mot något nytt kan Honey Blond vara helt rätt val! Honey Blond är en variant på Guld Blond men som ändå har en viss mjukhet och inte är så ”gul”. Honey Blond kommer ge ditt hår en lyster utan dess like och du kommer uppleva att ditt hår känns och ser friskare ut.

Man kan personifiera färgen hur mycket som helst och man kan både göra den lite varmare och lite kallare beroende på vad du tycker om. Men året 2020 är helt klart året då man ska prova en varmare hårfärg! Denna hårfärgen underhåller du hur enkelt som helst sen med guldiga färginpackningar.

hårfärger 2020

Honey Blond hårfärg

Trendcolor: Pastell

I min kollektionen hårfärger 2020 finns såklart en del trendspaningar som man ser vara unikt för just i år. En del började smyga sig in redan 2019 men fick helt klart ett genomslag i år! Det vi ser väldigt mycket är temporära hårfärger som går i pastellernas färgskala. Det kan vara både varma och kalla nyanser och uppfylls med t.ex tonings shampoo eller inpackningar.

Så länge det är en pastellfärg så är du helt rätt ute! Men det trendigaste just nu är helt klart precis som i hårfärger att det ska gå åt det varma hållet. Skapa en aprikos färg eller en rose guld för att verkligen sätta trenden! Det bästa när man jobbar med färg shampoo och färginpackningar är att dom tvättas ur med tiden och du behöver inte hänge dig till färgen helt. Om du har ett blekt hår sedan innan kommer denna färgen bli mer tydlig på dig!

hårfärger 2020

Trendcolor : Pastell

Trendcolor: Moneypiece

Moneypiece började redan komma in på sociala medier under förra året men i år är det som mest efterfrågat. Det finns flera olika varianter utav moneypiece som är både markerade eller mer softa. Moneypiece är en teknik som bygger på att man ramar in ansiktet med hjälp av ljusa slingor. Den absolut största trenden 2020 är att ha tydliga slingor.

Men om du inte haft denna typen utav teknik innan och inte är van att ha ljust runt ansiktet rekommenderar jag att börjar med den mjukare varianten. Det är en supersnygg hårtrend som du kan introducera om du bara känner att du vill ha lite nytt i håret utan att förändra hela din hårfärg.

hårfärger 2020

Trend Teknik: Money Piece

Trendiga hårfärger 2020 med Color Mask Shampoo och Treatment

Ett enkelt sätt ändra sin färg eller att bevara sin hårfärg är att jobba med färgshampoo och färginpackningar. Dessa är produkter som har direktverkande pigment, vilket betyder att den färg som produkten kommer ut i är den färg du kommer att få i håret.

Det finns både ljusa och mörka färger så det är enkelt att hitta sin favorit. Både toning shampoo och tonings inpackningar faller under kategorin ”toning” vilket betyder att det finns ingen väteperoxid som kan slita på håret. Produkten används i i samband med att du tvättar ditt hår.

För att en produkt verkligen ska vara en toning så ska produkten inte blandas med något. Det är därför en äkta toning inte sliter på håret. Om du vill läsa mer om vad som är skillnaden på toning och färg kan du läsa hela mitt blogginlägg om det här: ”Toning och färgning, vad är skillnaden?

color mask

Color Mask Shampoo

I regel brukar man säga att shampoo kommer ge mer färg än en inpackning. Detta beror på att toningshampot använder vattnet för att komma in i håret. Därför kan du förvänta dig en större färgförändring när du använder ett toningshampoo. Color Mask Shampoo är superenkelt att använda. Schamponera håret som vanligt så ofta som du önskar. Använder du en mörk färg eller stark färgnyans rekommenderas det att man använder handskar.

Color Mask Treatment

Inpackningen kan ge en stark färg men oftast behöver den ligga på längre. Vill du ha en mjukare färgförändring rekommenderar jag att du använder Color Mask Treatment istället. Denna inpackning vårdar håret och med hjälp av inpackningens krämiga konsistens kommer pigmenten lägga sig i det yttre skiktet utav håret.

En inpackning med färg vårdar samtidigt som du lägger in nya pigment. Den produkt som denna rekommenderas att användas om du färgat in en färg som du vill ska hålla både nyans och glans längre.

Så väljer du din favorit bland trendiga hårfärger 2020

Det kan vara svårt att föreställa dig hur du kommer se ut i din nya hårfärg, speciellt om du inte bytt hårfärg på ett tag. Det är viktigt att man hittar en färg som man trivs med och som gör att dina färger i ansiktet kommer fram på ett bra sätt.

Mitt första tips är att ladda ner en app som heter Haircolor och finns i Appstore. Det är en app där du enkelt kan se hur en viss hårfärg skulle se ut på dig. På så sätt kan du få en ganska bra uppfattning om hur hårfärgen skulle se ut på dig. Den är såklart inte helt 100% men samtidigt kan det vara värt att testa innan man lägger i något och ångrar sig.

Ett annat knep är att hålla färgtuben mot ditt ansikte. Visserligen är inte den färgen helt verklighetstrogen, men det ger dig en bra uppfattning. Här kan du enkelt se ifall kopparfärg eller guldfärgen är min färg. Det du ska gå efter är ifall du tycker att det ser bra ut på dig. Här finns inga rätt eller fel.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!