Innehåll

Hitta hårfärgen som passar just dig 2019!

Vilka hårfärger är det som gäller nu när våren är snart här? Det är hög tid att börja knåpa på vad det är för hårfärg man vill ha nu när vi går in i den ljusaste perioden av året. Men hur väljer man hårfärg i ett hav av hårfärger?

  • Beige blonda hårfärger
    Bort med det kalla in med det varma! I vår och sommar är det helt rätt att ha en varmare ton på håret än vad vi är vana vid. Jag tycker det är uppfriskande att vi nu vågar väva in lite värme i hårfärgen utan att det ska bli gult eller guldigt. En beige hårfärg ger både mer glans och gör så att vi får en behagligare färg i ansiktet!

  • Kalla bruna hårfärger
    För att skapa mer kontrast så väljer man en kall brun hårfärg. En kall färg skapar lite mer attityd till en frisyr och glänser ikapp med solen strålar. Helt rätt till dig som kanske har en kortare frisyr eller vill ha en lite mer vass look.

Att välja hårfärg kan vara svårt om man inte riktigt vet vad man trivs i. När jag har mina kunder i stolen brukar jag först fråga vad kunden trivs i. Trivs man i ljust eller mörkt? Efter det brukar jag sedan utgå ifrån vad kunden passar i. Håret är som vår identitet och man behöver få fram vilken grund kunden trivs i först? Nyanser kan man alltid styra utefter om kunden vill ha mörkt eller ljust hår. För mig är det alltid viktigast att man själv trivs i den hårfärg som man ska ha och inte alltid lyssnar och litar blint på vad alla säger att man ”passar” i. Det är samma grundprincip i klippningar. Trivs man inte i kort kan man inte klippa det bara för att man ”passar” i det. Det är samma förutsättningar när det kommer till hårfärger – trivs man inte i t.ex mörk kan man inte ha det bara för att man ”passar” i det.

För mer inspo → olivera.bobuiescu

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!