Innehåll

Gråa hårfärger är åter en stor trend. Nu ska det vara mer åt det silvergrå hållet än åt det vitgrå hållet. Såhär gör du för att underhålla din känsliga färg.

Här i L.A uppskattar människrona verkligen gråa hårfärger. Jag har aldrig fått så mycket komplimanger för mitt hår som jag har fått sedan jag helblekte mig och färgade in min gråa hårfärg. Jag gjorde det för att jag ville prova något nytt och jag älskar det! Jag har dock sagt att jag aldrig kommer helbleka det igen eftersom min hårbotten inte riktigt klarar av det. Men jag kanske kommer få ta det tillbaka?

Produkterna är A och O för att underhålla gråa hårfärger

En grå hårfärg är, som jag många gånger tidigare sagt, en känslig hårfärg. Det är ytterst viktigt att man använder rätt produkter för att hela tiden hålla samma nyans. Det gäller också att man lär känna sitt hår och att man lär sig hur och när man ska använda alla sina produkter.

Silverschampo är ett måste. När man färgar in en gråa hårfärger så tillsätter man mycket blå och violetta pigment. När dessa börjar släppa så släpper även din grå hårfärg. Dock är det viktigt att du inte låter silverschampot sitta i för länge då de lätt kan slå över till blått eller violett.

Färginpackning är det som gör den grå hårfärgen grå. Här har du en inpackning från KC som ger glans och helt rätt nyans. Med en kombination av silverschampo och denna färginpackning kommer din hårfärg se grå ut och inte blå eller violett.

Olaplex är superviktigt att använda. Produkten i sig ger ingen färg, utan den bygger upp håret. Eftersom man måste bleka håret så mycket när man är grå så kommer håret ta mycket stryk. Olaplex används mellan schampo och inpackning och ska sitta minst 10 minuter eller mer. Klicka här för att läsa mer om Olaplex!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!