Vad är folieslingor för teknik och när använder man den?

Folieslingor är den mest använda slingtekniken både hemma och på salong. Jag har jobbat som frisör i över 10 år och idag är det inte en enda kund som inte ber om någon typ av behandling som inkluderar folieslingor. Folieslingor är en användbar slingteknik som tillåter oss att skapa dimensioner i håret och med hjälp av foliet så kan vi både skapa ljusa och mörka partier.

Folieslingor teknik

Tekniken för att det ska räknas som folieslingor är att slingorna ska läggas i folie. Däremot kan tekniken variera väldigt mycket beroende hur mycket hår man lägger i foliet. Man kan välja att lägga i mycket hår eller lite. Sedan behöver man såklart inte bara använda sig utav enbart blekning. Det går jättebra att slinga håret med hårfärg också och på så sätt både skapa ljusa och mörka slingor.

Babylights

Babylights är en folie teknik som betyder att man tar väldigt tunna slingor i foliepaketen. Oftast jobbar man efter principen tunna och många slingor. Tekniken associeras med väldigt ljusa hår men det som är viktigt att komma ihåg är att man måste verkligen lägga jättemånga paket för att håret verkligen ska bli ljust. Fler än vad man tror, speciellt om man själv är mörk.

folieslingor

Lowlights

Lowlights är något som beskriver att man lagt in ”mörka” slingor. Det betyder inte att man ska ha svarta slingor eller ens bruna. För att det ska vara en lowlight räcker det att det bara är någon nyans mörkare i färgen än resten av håret. Detta är en superbra teknik att använda sig utav när man ska skapa dimension i t.ex ett blont hår.

Balayage

Balayage är en slingteknik som kommer från franskan och betyder ”måla”. Men en svepande målarteknik skapar man slingor helt utan skarvar. Det är en avancerad teknik som många frisörer använder just nu och kan användas både med och utan folie.

Läs också mitt längre blogginlägg om balayage!

folieslingor

Folieslingor eller slinghätta?

Det är en väldigt stor skillnad på slingor med folie och slingor med hätta. Inte bara att det är en stor skillnad för upplevelsen men också för resultatet. Först och främst är det mycket mer bekvämt med folie eftersom det gör väldigt ont att dra slingor i hätta. Men med folie kan du bestämma var och hur slingorna ska sitta. Slingor med hätta brukar ge ett snyggt resultat i det övre håret men i det undre kan de både bli fläckigt och variera i täthet. Ju längre ett hår är, desto mindre behändigt är det med hätta.

Däremot om man har en kort frisyr som t.ex är kort runt öronen kan det passa perfekt till hätta. Kanske är håret för kort att lägga i folie? Ja då kan man använda sig utav hätta. Däremot måste man tänka på att inte ta hättan på för korta hår då det kommer se fläckigt ut.

blont hår med folieslingor

Vad kostar folieslingor?

En folieslingning kan kosta allt ifrån 1000kr till över 4000 kr. Allt beror på vilken frisör du går till eller om du gör det hemma. Vart denna frisören jobbar för någonstans men framförallt skulle jag säga att det beror väldigt mycket på ditt utgångläge. Det är alltid dyrare att slinga ett hår som ska gå från mörkt till ljust än om man t.ex slingar en utväxt.

Hur ofta behöver man göra folieslingor?

Hur ofta man behöver gå kan variera väldigt mycket. Om man vill vara väldigt blond men har t.ex en mörk utväxt kommer man behöva gå var 8-10 vecka, beroende på hur kräsen man är med utväxten. Men om man jobbar ihop slingorna med sin egna utväxt så kan de hålla i 6-8 månader utan problem. Det beror verkligen på vad du önskar.

Hur gör man folieslingor hemma?

Givetvis går det att göra folieslingor på hemmaplan! Det som verkligen är viktigt att ha med sig är att det tar tid och man måste vara väldigt noga. Folieslingor steg för steg är likadant som om du skulle göra det på salong. Det är viktigt att man applicerar det på rätt sätt enligt anvisningarna och att man är noga så att det inte blir några skarvar. Det som kan vara svårt att göra på sig själv är just bak i nacken.

Hur länge ska folieslingor sitta?

Det svåra med slingor är just hur länge det ska sitta. Eftersom man jobbar med blekning så kommer den produkten inte att ha en fast verkningstid. Man sköljer när det ser bra ut, det är precis så vi frisörer gör. Däremot har frisörer ett tränat öga för att veta när det är färdigt. Man ska inte låta blekningen sitta för kort tid och absolut inte för lång tid då det kan slita enormt på håret om det får sitta för länge!

 

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!