Innehåll

När man har jobbat några år som frisör hittar man sin grej. Jag tycker det är superviktigt att jobba med behandlingar man brinner för. Det ger en extra bra känsla för kunden.

Färgning på långt hår är något som jag brinner lite extra för. Eftersom jag förr alltid hade långt hår själv blev det ganska naturligt att man blev insatt i hur man som långhårig person ville ha sitt hår. Även om jag idag har en helt annan frisyr finns förståelsen för långa hår kvar. För mig är långa hår vackra, medans korta hår är mer snygga och tuffa. Det är helt min personliga åsikt.

Egen signatur

När man hittar det man tycker om att jobba med så hittar man också en signaturlook. För mig är långa lockiga svall det jag tycker om att ta fram. Jag jobbar gärna med blonda och kalla färger. Men givetvis ska man inte underskatta ett brunt härligt och glansigt svall. Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med slingor, något som jag vet många andra frisörer inte tycker om. Jag jobbar gärna med olika tekniker och tänker ut vad jag tycker skulle vara snyggt att framhäva hos just personen stolen, och informerar om det.

Kunskapen kring färgning på långt hår

Kunskapen kring färgning på långt hår grundar sig väldigt mycket i att kunna hårets struktur. Man ska också ha stor kunskap kring vad håret utsätts för både i det vardagliga livet, men också i den kemiska historiken. Ett långt hår är ett hår med historik. Ju längre ett hår är, desto mer historia finns det som speglar hårets kvalité. Som frisör, och en som tycker om att jobba med långa hår, är det ögat viktigt att träna upp. För vad händer om jag inte kan mitt långa hår? Resultatet blir inte som förväntat.

Hand i hand med kunskapen går redskapen. Jag utgår alltid från att jobba med marknadens bästa produkter, enligt mig själv. Det är viktigt att veta om att kvalité och pris inte alltid hänger ihop. Jag har provat många färger genom åren, ”billiga” som ”dyra”. Det är lite det som är roligt med vårt yrke. Men jag ser alltid till jobba med leverantörer och produkter som jag vet levererar. Priset i detta fall är orelevant. Jag anpassar mitt pris ut till kund såklart.

Att en produkt levererar enligt mig är att den gör och håller vad den lovar. Många frågar mig kring ”ekologiskt” och om ”snällare färger”. Sanningen är att om det idag hade funnits dom typerna av produkter som hade levererar det som efterfrågas så hade jag använt dom. Idag tycker jag inte att det finns och därför är det svårt att tillgodose båda dom världarna.

Trygghet för dig som kund

Om jag bara utgår från mig själv. Jag är väldigt mån om att gå till folk som är duktiga på sitt jobb. Jag vill gå till en tatuerare som är specialist på att just tatuera. Jag går också till en florist som jag litar på. Jag går till en hudterapeut som jag tycker har den kompetens och utbildning som jag efterfrågar. Med det sagt så tycker jag att det är viktigt att kunden går till någon som dom vet kan leverera det som önskar. Vi på LYXVXO jobbar hela tiden med att rätt kund ska gå till rätt frisör. Vi har alla våra styrkor och det är helt fantastiskt! Jag vet att jag med ryggen fri kan rekommendera en kund att gå till någon av mina kollegor ifall jag känner att det är ett jobb som inte jag kan leverera.

Jag jobbar som sagt med både långa men också såklart med korta frisyrer. Man brukar säga att man drar till sig dom kunder som man utstrålar. Det är nog därför jag får så många kunder som just vill vara blonda. Jag vet vad som krävs för att uppnå ett ljust resultat och ibland behöver man som kund höra från någon som gått igenom alla stadier av blond, även dom mindre snygga.

Vill du veta mer om långa hår? Klicka här.

Långa hår behöver bästa möjliga hårvård! Dina favoriter hittar du hos oss! lyxvxo.shop

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!