Innehåll

Blonda slingor i ett brunt hår kan man göra med flera olika tekniker, såsom folieslingor eller balayageteknik.

När man ska ha blonda slingor i ett brunt hår kan man vara rädd att slingorna ska se randiga ut och att det inte ska smälta ihop. Går det att få till en snygg hårfärg?

Blonda slingor går att kombinera till oändlighet och en trend är att ha blonda slingor i ett mörkt hår. Vi ser en ökning med kunder visar bilder på färger där färgen har mycket skiftningar, så som att en slinga är ljus, en är mörk och en mitt emellan. Men de flesta av bilderna är lockade och vissa av dom även redigerade. Jag tänkte berätta hur en sådan färg är uppbyggd och skapad. Det är för att få dig att förstå vilka förväntningar man kan ha som kund.

Blonda slingor med folieteknik

Folieteknik går ut på att man lägger dom slingor som ska vara ljusa i folie. Men det går också bra att ha mörka slingor i folie. Man kan givetvis variera mängd och tjocklek på slingorna för att uppnå olika effekter. Sedan är det viktigt att man är medveten om att färgerna kommer uppfattas på olika sätt, beroende på om du har håret rakt eller lockigt. Berätta gärna vad du brukar göra med håret för att skräddarsy efter dina önskemål. Detta är en färg som går att variera i all oändlighet!

När man skapar en sådan färg innebär det att man måste behålla en del mörka partier och en del ljusa partier. Det som är viktigt att tänka på är att ju större kontraster mellan färgerna som ska mötas, desto mer effekt. T.ex om du slingar ett svart hår med vita slingor kommer de aldrig att kunna smälta ihop, eftersom de är varandras motsatser, men det ger väldigt mycket skiftningar. Där är det viktigt att rådfråga din frisör om vad dom tycker passar ihop, och att du berättar dina förväntningar på slingorna.

Det är två olika kunder men två olika stylingar men båda har liknande färg. När håret är rak träder slingorna fram mer än om den är lockig. Lockar gör så att slingorna uppfattas mjukare och inte så tydliga. Därför är också de flesta bilder lockiga. Här är det bara smak och önskemål som sätter gränserna! 

blonda slingor blonda slingor

Slingor med balayage teknik

Man kan självklart också skapa blonda slingor med balayageteknik. Denna teknik har oändliga möjligheter och alla frisörer jobba med den på olika sätt. Balayage är en teknik som innebär att man måla slingorna på frihand. Detta kan man göra både med folie och utan folie. Det finns även dom som jobbar med olika typer utav meshes eller bomullsremsor. Det som är viktigt att ha med sig när man ska göra en balayage är att tekniken är individuell men också att ditt hår är unikt det du visar på bild. Rådfråga med frisören om vad som skulle passa dig!

I mitt blogginlägg så kan du läsa mer om både balayage och alla andra tekniker!

Så får du snygga blonda slingor

Det finns en hel uppsjö med olika tekniker att använda sig utav för att få snygga blonda slingor. Det som är viktigt, oavsett om du gör det hemma eller på salong, är att man är noga. Blonda slingor i ett brunt hår kan vara svårt att få till på ett snyggt sätt ifall man inte är noga. Eftersom en brun färg ofta gör att ett hår upplevs varmare i sitt uttryck.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!