Brunt hår är en av de mest mångsidiga hårfärgerna som finns. Den kan vara varm eller kall och baras till många olika stilar! Men en av de svåraste sakerna med att ha brunt hår är att hålla färgen fräsch och kall i tonen. Oavsett om du försöker behålla din nuvarande färg eller om du vill gå över till en svalare brun nyans, kan du följa dessa tips för att hålla ditt bruna hår snyggt hela säsongen!

Innehåll

Tips för att få en kall brun hårfärg

 1. Välj en brun hårfärg med sval ton
  En brun hårfärg har alltid en varm bas. Därför måste man välja en brun färg som har en kall nyans för att kunna neutralisera de orange och röda tonerna. Några favoritfärger kan heta askbrun, chokladbrun eller espresso.
 2. Använd lila schampo och balsam
  Dessa produkter är speciellt framtagna för att hjälpa till att eliminera brassighet och hålla ditt hår kallt tonat. Se till att använda dem en eller två gånger i veckan för att din färg ska se så bra ut som möjligt
 3. Trimma håret regelbundet
  Att bli av med de kluvna topparna får inte bara ditt hår att se friskare ut, utan förhindrar också att din färg ser matt och blek ut. Jag rekommenderar att du trimmar håret var sjätte till åttonde vecka
 4. Skydda ditt hår från solen
  Precis som din hud kan ditt hår skadas av UV-strålar från solen. För att förhindra att din färg bleknar, se till att använda ett leave-in-balsam eller serum som innehåller UV-skydd innan du går ut utomhus under längre perioder
 5. Investera i några bra värmeskyddande produkter.
  Om du använder värmestylingverktyg på ditt hår är det viktigt att investera i några bra värmeskyddande produkter. Detta hjälper till att förhindra att ditt hår skadas och håller din kalla bruna färg skinande och hälsosam

3 tips för att behålla en kall brun hårfärg

 1.  Boka en nyansering! Detta är helt klart det mest effektiva och säkra sättet att få en snygg kall brun färg att hålla sig snygg. Med kraftfullare pigment är det också möjligt att hålla en brun hårfärg kall.
 2.  Undvik direkt solljus! Sol skapar högre oxidation i luften, vilket gör att din kalla nyans försvinner på ett ögonblick. Se därför till att skydda ditt hår!
 3.  Använd silverprodukter! Även bruna hårfärger behöver produkter som är anpassade. Det finns anpassade och bra silverprodukter till brunetter också.

Se tutorial på hur du kan skydda ditt hår från solljuset!

Produkter för en kall brun färg

Bra produkter för att kunna hålla en brun hårfärg är A och O och måste underhållas hela tiden eftersom en brun hårfärg har en varm bas. Jag har gjort en hel guide med produkter där jag tipsar om dom bästa produkterna för att behålla en kall brun hårfärg. 

Med dessa tips i åtanke kommer du att kunna behålla en vacker kall brun hårfärg. Se bara till att investera i några produkter av god kvalitet, få regelbundna trimningar, och var försiktig med solljuset och användandet av värmeverktyg.

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!