Vad ä en balayage teknik?

Idag jobbar man med någon form av balayage teknik i alla färgbehandlingar. Balayage har sitt urspung från franskan och betyder ”måla”. I stora drag kan man säga att en balayage teknik går ut på att inte få några sakarvar och att med hjälp av penseln applicera färgen eller blekningen med svepande målningsrörelser.

Balayage teknik för blonda hår

Balayage är en bra och rolig teknik att jobba med på blonda hår. Det är ett bra sätt att få en ”naturlig” och mjuk botten som också ger en mjuk utväxt. Tekniken går ut på att fejad blekningen på ett soft sätt och därför ge den mjuka och naturliga känslan. Sedan kan man välja hur man vill att färgen ska se ut och skräddarsy den helt enligt kundens önskemål. Man kan t.ex ha en varm balayage eller en kall balayage. Beroende på hur mörk man är i sit själv kan man också välja ifall man vill ha en mörkare botten eller utgå från sin egen färg.

Balayage teknik för brunetter

Som brunett kan man också använda sig av tekniken på olika sätt. Man kan använda sig av tekniken för att ge ett ljust helhetsintryck och ha sin naturliga botten. Men man kan även använda sig av den när man vill ha en ombre-färg, dvs en mörkare botten med ljusa längder. Men man kan också använda en balayageteknik till att bara ge sitt bruna hår lite skiftningar. Det är ett roligt och enkelt sätt att få en bruna färg att kännas lite ”roligare” men ändå ha kvar sin bruna hårfärg.

Hur lång tid tar det att göra en balayage?

Balayage är inte en teknik som går fort att göra. Det kräver en enorm precision och att man är noga. det sista man vill ha när man utför en balayage teknik är att det ska bli skarvar eller fläckar. Balayage ska göras med tålamod och att man är noga. Detta är ett handverk som inte är likt något annat. Dessutom är det väldigt viktigt att man låter färgen eller blekningen verka ordentligt så att det verkligen blir den nyans eller att det blir så ljust som man önskar.

När jag gör en balayage behandling på salongen går inte mina färgningar under 3 timmar. Det tar nästan alltid minst en timme att applicera färgen. Sedan måste jag låta färgen verka och det brukar vara mellan 20-30 minuter. Sedan kommer det viktigaste momentet förutom själva balayage tekniken, nämligen nyanseringen. Jag applicerar oftast minst två nyanseringar och sen också ifall kunden vill ha en bottenfärg. Den enklaste balayage färgningen tar alltså på salong ca 3 timmar arr göra. Är det en kund som vill gå från mörkt till ljust och ha en balayage så kan det enkelt ta över 3 timmar att göra.

Balayage själv hemma?

Visst kan man göra en balayage hemma på sig själv. Men det kommer vara en utmaning att få den jämn då man inte ser så bra t.ex bak i sin nacke. Det som är viktigt att tänka på är precis som när man utför behandlingen på salong. Att man applicerar noga, låter färgen verka och vet vad man ska nyansera med.

Skillnaden på balayage, folieslingor eller ombre?

Det är många som undrar vad skillnaden är på balayage, folieslingor eller ombre. Jag har samlat ett helt inlägg om det här på bloggen som just handlar om det. I beskriver jag vad som är skillnaden på balayage och folieslingor men också vad är egentligen en ombre eller sombre?

Här kan du läsa allt om balayage och dom övriga tekniker!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!