Letar du efter en ny hårfärgsteknik som tar din look till nästa nivå? Om så är fallet måste du prova balayage. Balayage är ett franskt ord som betyder ”svepa” eller ”måla” Det är en hårfärgningsteknik som har funnits i många år och är idag större än någonsin!

Balayage-tekniken utförs genom att man för hand målar framhävningar på håret. Detta ger en mer naturlig look än andra slingtekniker, till exempel traditionella folieslingor. Är du nyfiken på en teknik som kan ta din hårfärg till nästa nivå? Fortsätt läsa för att lära dig mer om balayage och varför det kan vara den perfekta hårfärgningstekniken för dig!

Innehåll

Vad är Balayage?

Balayage en slingteknik som utförs genom att för hand måla färg på håret. Den kan användas för att skapa antingen subtila eller djärva uttryck, beroende på vad du föredrar. En av de fantastiska sakerna med balayage är att den kan anpassas för att passa din individuella stil.

Färgen ”sveps” eller ”målas” sedan på håret med en frihandsrörelse. Detta resulterar i mjuka, naturligt utseende höjdpunkter som blandas perfekt med din grundfärg. Om du är nyfiken på vad balayage är för något så har jag ett helt inlägg där vi fokuserar på Balayage!

Varför du behöver Balayage

Det finns många anledningar till varför du kanske vill prova balayage själv. Först och främst är det ett alternativ för hårfärg som kräver lite underhåll. Eftersom slingorna blandas i största möjliga mån med din basfärg kommer de att växa ut naturligt. Det innebär att du kan förlänga tiden mellan salongsbesöken!

Balayage är också ett bra alternativ för dem som vill ge håret lite dimension utan att behöva ha för stort underhåll på din färg. Däremot kräver det då att du jobbar med din egna hårfärg så mycket som möjligt.

Balayage-teknik på ett blont hår

 

Balayage-tekniken för blonda hår

Balayage är en bra och rolig teknik att jobba med på blonda hår. Det är ett bra sätt att få en ”naturlig” och mjuk botten som också ger en mjuk utväxt. Tekniken går ut på att fejad blekningen på ett soft sätt och därför ge den mjuka och naturliga känslan. Sedan kan man välja hur man vill att färgen ska se ut och skräddarsy den helt enligt dina önskemål. Man kan t.ex ha en varm balayage eller en kall balayage. Beroende på hur mörk man är i sit själv kan man också välja ifall man vill ha en mörkare botten eller utgå från sin egen färg.

Balayage-tekniken för brunetter

Som brunett kan man också använda sig av tekniken på olika sätt. Man kan använda sig av tekniken för att ge ett ljust helhetsintryck och ha sin naturliga botten. Men man kan även använda sig av den när man vill ha en ombre-färg, dvs en mörkare botten med ljusa längder. Men man kan också använda en balayage-tekniken till att bara ge sitt bruna hår lite skiftningar. Det är ett roligt och enkelt sätt att få en bruna färg att kännas lite ”roligare” men ändå ha kvar sin bruna hårfärg.

balayage-tekniken

Balayage-teknik på ett naturligt brunt hår där man önskar en ljus look

Hur lång tid tar det att göra en balayage?

Balayage är inte en teknik som går fort att göra. Det kräver en enorm precision och att man är noga. Det sista man vill ha när man utför en balayage teknik är att det ska bli skarvar eller fläckar. Balayage ska göras med tålamod och att man är noga. Detta är ett handverk som inte är likt något annat. Dessutom är det väldigt viktigt att man låter färgen eller blekningen verka ordentligt så att det verkligen blir den nyans eller att det blir så ljust som man önskar.

När jag gör en balayage behandling på salongen går inte mina färgningar under 3 timmar. Det tar nästan alltid minst en timme att applicera färgen. Sedan måste jag låta färgen verka och det brukar vara mellan 20-30 minuter. Sedan kommer det viktigaste momentet förutom själva balayage-tekniken, nämligen nyanseringen.

Jag applicerar oftast minst två nyanseringar och sen också ifall kunden vill ha en bottenfärg. Den enklaste balayage färgningen tar alltså på salong ca 3 timmar att göra. Är det en kund som vill gå från mörkt till ljust och ha en balayage så kan det enkelt ta över 3 timmar att göra.

Balayage själv hemma?

Visst kan man göra en balayage hemma på sig själv. Men det kommer vara en utmaning att få den jämn då man inte ser så bra t.ex bak i sin nacke. Det som är viktigt att tänka på är precis som när man utför behandlingen på salong. Att man applicerar noga, låter färgen verka och vet vad man ska nyansera med.

Funderar du på att prova på en balayage? Denna alltmer populära hårfärgningsteknik erbjuder många fördelar, bland annat lågt underhåll och ökad dimension. Mitt bästa tips är att hitta en salong där du tycker att personen som utför jobbet har kunskap nog och erbjuder den budget du är ute efter. Eftersom detta är en hårfärg med låg underhållsgrad så kan man förvänta sig att behandlingen per gång kan vara något dyrare, men att du i längden tjänar på det eftersom du inte behöver gå så ofta.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!